Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Kommunal og privat børnepasning er ikke modsætninger

Artiklens øverste billede
Christian Wibe-Marker. Foto: Presse

Netop nu arbejdes der på højtryk i Skanderborg kommune for at få løst det aktuelle høje pres på kapaciteten i de kommunale børnehaver og vuggestuer. Midlertidige pladser i telte og udrykning med busser ser ud til at blive den hurtige løsning fra Undervisnings- og Børneudvalget.

Med kommunens vellykkede bosætningspolitik mod unge familier, så må det være klart, at det skal handle om børnene i kommunen de næste mange år fremover. Og i Skanderborg kommune skal vi levere børnepasning fra øverste hylde, og sikre at det kan leveres til alle børn i kommunen - Men vi skal ikke låse os fast på kun én måde at gøre det på.

Det Konservative Folkeparti foreslår at vi kigger mere ind i private pasningstilbud som dagplejere, selvejende institutioner og hjemmepasning. For nogle familier er de private tilbud, pasningsordninger og børnehaver det, der passer bedst ind i deres behov og ønsker. Det er forældrene selv der ved og skal beslutte hvordan deres barn bedst skal passes.

Børnene er fuldstændige ligeglade med, om deres pædagoger er ansat i en privat eller en kommunal børnehave. Børnene vil bare gerne have omsorg og leg med gode venner i trygge rammer. Noget som de faktisk har krav på, især i en kommune som Skanderborg. Omsorg og leg finder børn både i en kommunal og i en privat børnehave. Børnene har ingen ideologiske ønsker eller krav til hvorfra ”de voksne” får deres løn.

Værd at påpege er også at private pasningstilbud ikke koster kommunen ekstra. Det er dermed en ”gratis omgang” for kommunen på den måde at give borgerne og familierne ekstra på og gøre det endnu mere attraktivt at bo i Skanderborg kommune. Desuden bliver de private tilbud kontrolleret af de samme instanser med præcis samme krav som offentlige tilbud.

I Skanderborg Kommune skal vi arbejde for at styrke alle pasningstilbud, så alle børn og forældre kan være sikre på en tryg og god dag i børnehaven. Det betyder både at styrke de kommunale børnehaver og vuggestuer, så der kan komme flere dygtige pædagoger og pædagogmedhjælpere. Men vi skal også gøre det lettere og mere attraktivt at starte op og drive private pasningstilbud i Skanderborg kommune.

Behov og ønsker fra familierne i Skanderborg kommune er individuelle. For nogle vil kommunal pasning være det mest optimale. Mine egne børn har og har haft en skøn tid i både kommunal dagplejer, vuggestue og børnehave; der har fungeret rigtig godt for min familie. Men for andre familier i kommunen kan det rigtige være en privat børnehave eller andet privat pasningstilbud. Eller noget tredje som f.eks. hjemmepasning. Det ene skal ikke udelukke det andet. Lad familierne træffe det valg, som passer dem bedst.

De kommunale og de private tilbud til børnepasning er ikke modsætninger. De skal supplere hinanden og dermed sikre familiernes selvbestemmelse og en hverdag i balance.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.