Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Flere pædagoger i Aarhus til 2022

Artiklens øverste billede

Klokken er 15.20 i Børnehaven Mælkebøtten. Maria skal lukke, og hun er eneste voksen tilbage sammen med ni børn. De er alle på legepladsen. Maria er på vej ind på toilettet med Sonja, da Ali falder og slår knæet. Han kommer løbende hen til hende, og hun tager ham i hånden. Samtidig er Sofus og Laurits ved at komme op og toppes henne ved legestativet, og Anna sidder stadigvæk helt for sig selv på rutsjebanen og kigger på to piger, der har gang i en købmandsbutik i legehuset. I det samme træder Martin og Louise ud på legepladsen, de skal hente Ida, som har første uge i børnehaven.

Ovenstående kunne være en billedet på en tilfældig eftermiddag i en aarhusiansk daginstitution. Vores pædagogiske personale arbejder på højtryk for at skabe stimulerende pædagogiske aktiviteter og trygge udviklende miljøer for børnene, men for få medarbejdere per barn presser dem og giver ikke rimelige betingelser for dem og vores børn. I starten af corona-epidemien fik børn, forældre og personale en smagsprøve på en virkelighed med mange flere medarbejdere, tid og overskud, fordi der var blevet hentet mange ekstra medarbejdere ind.

Under coronaen har de fleste af os savnet nærvær og samvær med de nærmeste. I vores vuggestuer og børnehaver er historien en anden. Flere midler til flere voksne, færre børn og inddeling i mindre børnegrupper gav under nedlukningerne mere tid til nærvær for alle børn, viser både undersøgelser og erfaringer fra fagfolk og forældre. En lignende virkelighed bliver genskabt når SF’s store mærkesag om minimumsnormeringer bliver til virkelighed. Men der er for lang tid til de gælder. På landsplan er de sat til 2024. Men når man er 14 måneder gammel kan man ikke vente 2,5 år på gode normeringer. Vi må ikke lade pandemiens gode udvikling og værdifulde erfaringer glide ud i sandkassen. Vi kan – og skal - sikre minimumsnormeringer i alle dagtilbud hurtigst muligt, så vores børns hverdag, trivsel og læring får det tiltrængte løft, som forældre og medarbejdere har sukket efter og kæmpet for i årevis.

Det er en alvorlig situation, at vores børn ikke har voksne nok omkring sig, og at vores dygtige pædagoger, assistenter og medhjælpere løber alt for stærkt ude på stuerne. Børnenes trivsel, læring og udvikling er tæt forbundet med antallet af voksne. Dette gælder i endnu højere grad for børn i udsatte positioner. Derfor vil vi i SF fremrykke minimumsnormeringerne, så de bliver mere ”ro på” for børn i Aarhus allerede fra 1. januar 2022.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen