Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Er vores turistattraktioner for alle?

Artiklens øverste billede
Danske Handicaporganisationer vil undersøge tilgængeligheden i Syddjurs Kommunes turistattraktioner.

Når vi taler ’tilgængelighed’, er vi tilbøjelige til at kigge på adgangsveje, dørtrin, dørbredder og for eksempel handicaptoiletter. Men tilgængelighed er noget helt andet for de, der har brug for mere ro, mere plads, mere tid på turen rundt – eller orienterer sig ud fra særlige forudsætninger.

Lokalafdelingen af Danske Handicaporganisationer vil derfor i den kommende tid tage kontakt til Djurslands dejlige dyreparker og turistattraktioner og spørge ind til både den traditionelle tilgængelighed, hvad de har gjort af tiltag med for eksempel audiovisuelle løsninger, QR-koder og apps, men også spørge, om de vil overveje særlige åbningstider for vore mest sårbare medborgere.

Vi håber, vores henvendelser giver positive tilbagemeldinger og mulighed for – eventuelt i fællesskab – at udtænke og sætte nye tilbud på stedernes hjemmesider, omtaler her i avisen og på de sociale medier.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen