Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Succesen må ikke blive en sovepude

Artiklens øverste billede
Mette Nøhr. Foto: Presse

Favrskov skal i mine øjne være Danmarks bedste kommune at drive virksomhed i. Vi skal tiltrække nye virksomheder og fastholde eksisterende, fordi et velfungerende erhvervsliv skaber vækst og arbejdspladser. Det sikrer skattekroner, som skal betale vores daginstitutioner, skoler, ældrepleje, infrastruktur, fritidsfaciliterer og så videre.

Forleden læste jeg en artikel i Århus Stiftstidende om, hvor gode vi er i Favrskov til at tiltrække virksomheder - 167 flyttede til kommunen sidste år. Herlig læsning. Det er også godt at læse, hvordan vi i Favrskov har fjernet nogle af de byrder, som pålægges virksomheder i mange andre kommuner.

Sagt på jysk: Det går ret godt. Men de gode resultater må ikke få os til at læne os selvtilstrækkeligt tilbage, fordi så bliver vi overhalet af de andre kommuner. Vi skal fortsat være helt fremme i skoene, så Favrskov bliver endnu mere attraktiv at drive virksomhed i.

Det er især Søften og Hadsten-området, der tiltrækker virksomheder, og det skal der ikke siges ét eneste negativt ord om. Jeg synes, det er fedt at køre forbi erhvervsområdet i Søften og se, hvordan nye virksomheder popper op, fordi succesen gavner hele kommunen.

Jeg kunne dog godt tænke mig, at vi også får gjort andre dele af kommunen mere attraktiv at drive virksomhed i, så vi får sat fut i udviklingen og væksten i en større del af kommunen. Men det kommer ikke af sig selv. Der skal skrues på forskellige knapper, og en af de store knapper er infrastruktur. Det er så afgørende, at medarbejdere og varer kan komme frem og tilbage på en hurtig og effektiv måde. I den forbindelse er den nuværende Rute A26 en stor barriere i forhold til udviklingen i den sydlige og vestlige del af kommunen. Derfor er det afgørende vigtigt, at de igangværende trafikforhandlinger munder ud i en motortrafikvej mellem Aarhus og Søbyvad, fordi det vil gøre Hammel- og Thorsø-området endnu mere attraktivt for virksomhederne.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.