Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Sociale normeringer kan holde hånden under flere udsatte børn

Artiklens øverste billede
Vi skal skrue op for de sociale normeringer i Aarhus, lyder det fra rådmand Thomas Medom.

Debatindlæg af Thomas Medom, politisk leder for SF Aarhus, rådmand for Børn og Unge

Alle børn har ret til et godt børneliv med god trivsel, læring og udvikling. For vores mest udsatte og sårbare børn betyder vejen til den ambition lidt flere hjælpende hænder end for andre børn. De ekstra hænder skal vi give dem – og det kan vi, hvis vi tør fordele dagtilbuddenes budgetter anderledes, end vi gør i dag.

Vi skal skrue op for de sociale normeringer i Aarhus, hvor en del af pengene fordeles til de børn, der har størst behov for støtte og hjælp. I dag er det tilfældet i 4 ud af 10 kommuner, og står det til mig, skal Aarhus førertrøjen på dette felt og samtidig sikre gode normeringer til alle børn.

I de dagtilbud, hvor børnenes udfordringer er størst, skal pædagogerne have bedre muligheder for at skabe nærvær, ro, sproglig udvikling, fællesskaber, tværfagligt samarbejde og samskabelse med forældrene. Det kræver, de er flere kolleger med flere ressourcer til det pædagogiske arbejde.

Forskningen på området taler sit eget tydelige sprog. Den peger entydigt på, at sociale normeringer kan ændre tilværelsen for de børn, der fra fødslen har de sværeste kår. Sociale normeringer er en investering i fremtiden, der kan betyde forskellen på, om et barn lykkes med at bryde med deres sociale arv eller ej.

Alle børn har ret til et godt børneliv. Derfor går sociale normeringer i vores dagtilbud hånd i hånd med minimumsnormeringerne, som vi også har fremrykket i Aarhus. På den måde sikrer vi, at alle børn har nok gode og nærværende voksne omkring sig på stuerne. Uanset om deres udfordringer og muligheder i livet er store eller små.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.