Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Stjernetegn og kærlighed

Artiklens øverste billede
Mette Mommsen. Foto: Privat

På den tid i Mellemøsten da evangeliet om Jesu fødsel blev skrevet, var det ikke ualmindeligt at opfatte et himmelfænomen som et tegn på en konges, kejsers, en guds eller stor mands fødsel.

En stjerne, komet eller supernova var altså dengang et tegn eller en profeti om, at noget stort på Jorden ville ske. Den profeti har man helt sikkert haft i tankerne, når Betlehemsstjernen nævnes i forbindelse med Jesu fødsel.

Stjernen er med til at understrege at Jesus var et ganske særligt barn. En lysende stjerne, Guds søn og et varsel om at noget guddommeligt stort på Jorden ville ske. Men Jesus blev faktisk slet ikke født under en særlig heldig stjerne. Han blev heller ikke født på et femstjernet hotel med all inclusive.

Han blev født i en lille ydmyg stald, hvor de første til at hilse ham velkommen var okser, et æsel, nogle får og lasede hyrder. Han blev født i Betlehem, en lille landsby, hvor de fattige bor, hvor støvet ligger overalt og firben løber rundt.

Jeg kan godt lide tanken om, at vi fejrer jul i den ånd. At vi husker på kristendommens helt oprindelige udgangspunkt. En ydmyg stald, et lille udsat barn, nogle dyr, et par ængstelige forældre, tre fornemme herrer og en kæmpe stjerne. 

Lidt senere kom der dog tre fornemme vise konger på besøg med gaver. For alle havde de set stjernen over stalden og ønskede at knæle for dette lille barn. Glædens barn. Håbets barn.

Himlens konge og Jordens menneskesøn. Jeg kan godt lide tanken om, at vi fejrer jul i den ånd. At vi husker på kristendommens helt oprindelige udgangspunkt. En ydmyg stald, et lille udsat barn, nogle dyr, et par ængstelige forældre, tre fornemme herrer og en kæmpe stjerne.

Og ind i alt dette, i juleevangeliets fattige, men smukke ånd, da står glæden og kærligheden som overskrift. Det er også om den glæde og kærlighed man senere skrev, da Jesus var død: kærligheden tror alt, håber alt, overvinder og udholder alt.

Kærligheden søger ikke sit eget. Kærligheden ophører aldrig. Så bliver da tro, håb og kærlighed. Men størst af disse tre er kærligheden.

Juleevangeliet vil altid være et velsignet og glædeligt bud til os alle – også til alle os der har mistet, os der sørger, savner og mangler en hånd at holde i juleaften.

For størst af alt er kærligheden. Større end alle verdens julegaver. Størst af alt er kærligheden.

Det ved man, når man har stået og kigget ned i en vugge og det ved man, når man har mistet den, man elsker.

Størst af alt er kærligheden.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Favrskov direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Favrskovs nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Favrskov på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.