Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Lyt til nødråbet fra Bundsgaard, Mette Frederiksen

Artiklens øverste billede
Jens Kloppenborg (V), folketingskandidat i Østjyllands Storkreds - opstillet i Djurskredsen:

»Regeringer er som bekendt sat i verden for at løse problemer, ikke skabe dem, eller gør dem større. Et af regeringens store blufnumere er den arme pension, kaldet arne-pensionen, som 11.000 danskere er til blevet tilkendt, og som 3.700 allerede har taget hul på. Heraf er 43 procent af dem i arbejde, og tages dermed ud af et rødglødende arbejdsmarked.

Sidst socialdemokraterne lavede en lignede ordning, hvor man trak friske og raske borgere ud af deres jobs, var under Anker Jørgensen, hvor en efterløn skulle få den ældre årgang til at træde tidligere ud af arbejdsmarkedet, så vi bl.a. kunne få bugt med den høje arbejdsløshed.

I dag høster vort samfund frugten af årtiers reformpolitik, siden Schlüter overtog en økonomi i knæ fra selvsamme Anker efterløn-Jørgensen. (...) Alt dette er vores socialdemokratiske regering nu ved at sætte over styr.

I dag høster vort samfund frugten af årtiers reformpolitik, siden Schlüter overtog en økonomi i knæ fra selvsamme Anker efterløn-Jørgensen. Uden disse reformer, som venstrefløjen har været arg modstander af, ville vi i dag ikke have en historisk høj beskæftigelse, og dermed og en velstand på verdensklasse.

Alt dette er vores socialdemokratiske regering nu ved at sætte over styr. Selv den socialdemokratiske Aarhus-borgmester, Jacob Bundsgaard, sender nu et nødråb afsted mod Christiansborg. Inden for de næste otte år vil vi nemlig mangle 90.000 personer i den offentlige sektor. Blot til orientering, så mangler der mere end det i dag på det private arbejdsmarked, der som bekendt skaber forudsætningen for vækst og velstand.

Mette Frederiksens eneste bidrag til denne udfordring har, som den første statsminister siden genopretningen af dansk økonomi i 80érne, været at reducere arbejdsstyrken med over 10.000 par hænder. Hænder, som der er hårdt brug for på plejehjem, sygehuse, børnehaver og på landets skoler, og som statsministerens partifælle, Bundsgaard, nu i et nødråb, siger at det kun bliver meget værre de næste otte år.

Hvis regeringen fortsætter med at lave den slags fattigdomsskabende foranstaltninger, som de har lavet siden 2019, så er der kun at håbe, at vi snart igen får en regering, der har velstandsskabelse på sit program, og hvor arbejdsudbud - og ikke nedlæggelse af arbejdspladser, er eneste opskrift.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.