Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vi skal have højere ambitioner for kunst og kultur i Syddjurs

Artiklens øverste billede
Bjørn Jensen, konservativt byrådsmedlem vil gøre op med tidligere tiders brugtvognsforhandlerlogik i Syddjurs Kommunes syn på kunst i det offentlige rum. Pressefoto

»Kunst er ikke det, der fylder mest i den almene lokaldebat, i Syddjurs Kommune, selvom kunsten altid er nærværende i kommunen. Vi har måske bare ikke rigtigt haft årsag til at diskutere det? Eller måske har vi ikke rigtigt prioriteret kunsten?

Den 15. marts var jeg en af de heldige deltagere i Billedkunstrådets og Kultursekretariatets seminar om Kunst i det offentlige rum. Seminaret havde et meget inspirerende indhold, som tidligere har været beskrevet i Adresseavisen.

Vi skal turde drømme om internationale anerkendte kunstværker, som kan tiltrække beskuere fra nær og fjern.

Et af de gennemgående temaer, blandt de deltagere jeg talte med, var ønsket om at forlange kvalitet i kunsten og modet til at turde hæve ambitionsniveauet for kunsten i Syddjurs Kommune.

Vi skal turde drømme om internationale anerkendte kunstværker, som kan tiltrække beskuere fra nær og fjern. Også kunstværker af en anseelig størrelse som bliver set. Værker som griber ind i vores daglige udsyn, og værker der medvirker til at fortælle publikum, hvordan vi definerer os selv her i Syddjurs.

Det syntes jeg lyder spændende, for kunst i det offentlige rum behøver ikke at begrænse sig til en skulptur i en rundkørsel eller på torvet - selvom det naturligvis også har sin berettigelse. Kunsten skal, efter min mening, spille en aktiv rolle i Syddjurs Kommune.

Dels skal kunsten være med til at berige livet for indbyggerne, og dels være med til at markedsføre kommunen udadtil. Vi skal måske også blive bedre til at tænke kunsten ind i ikke kunstrelaterede projekter f.eks. skolebyggerier o.l.? Kunsten kan også fusioneres med naturen og derved give naturen en ekstra dimension til glæde (og måske endda til gavn) for de besøgende? Mulighederne er mange.

Derfor skal vi, som kommune, være en aktiv partner og arbejde for at løfte ambitionsniveauet for, hvilke kunstværker vi tør drømme om, og for kunsten som helhed i kommunen. Vi skal turde satse på enkelte større projekter, og indimellem prioritere kvalitet fremfor kvantitet.

Det kommer naturligvis ikke uden omkostninger, men kunsten bidrager også selv til økonomien og til livskvaliteten i kommunen. Jeg er helt sikker på, vi kan takke vores lokale kunstnere, gallerier og øvrige kulturinstitutioner for en pæn del af vores turisme og for den tilflytning, der skal være med til at sikre den positive udvikling i Syddjurs Kommune.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.