Ken Matsu - dygtig akupunktør i Århus

Artiklens øverste billede

Der er ikke mange af akupunktørerne i Danmark, der har en kinesisk lægeuddannelse bag sig. Men det har Ken Matsu, ejer af Aarhus Akupunktur Klinik som lige er flyttet til nye dejlige lokaler på Silkeborgvej 92. Ken Matsu er nemlig uddannet læge i Kina, hvor han i mange år arbejdede som praktiserende læge. På et tidspunkt tog interessen for akupunkturen dog over, og han gik over til kun at arbejde som akupunktør. Han startede sin første akupunkturklinik i sit hjemland Kina og dernæst en i Japan før han flyttede til Danmark.

Fra Østen til Vesten

Ken Matsu valgte at bosætte sig i Danmark, fordi en kinesisk forsker, som bor i Danmark anbefalede ham at komme hertil. Ken Matsu og hans hustru Zang Yung valgte derfor at flytte fra Østen til Vesten. Zang Yung arbejder også i akupunkturklinikken på Silkeborgvej ved siden af sit arbejde som læge og forsker på Aarhus Universitets hospital. Ud over at have arbejdet som læge først i hjemlandet Kina og dernæst i Danmark samt taget en Ph.d. i dermatologi på Aarhus Universitet, har Zang Yung også beskæftiget sig med akupunkturbehandlinger i 10 år. Ken Matsu og Zang Yung udgør sammen en virkelig stærk duo som trækker på det bedste fra både den kinesiske og den vestlige lægepraksis. Med stor erfaring og et højt uddannelsesniveau sikrer de, at du får den bedst mulige behandling, når du søger hjælp i klinikken.

Nye lokaler med plads til flere

Da Ken Matsu og Zang Yung kom til Danmark startede de en akupunkturklinik i et mindre lokale i tilknytning til et solcenter i Aarhus. Takket være klinikkens gode resultater voksede klienttilgangen og det lejede lokale blev ganske enkelt for småt. Derfor er Klinikken flyttet til de langt mere rummelige og behagelige lokaler på Silkeborgvej. Så nu kan over 10 patienter blive behandlet samtidigt, hvilket betyder at mange flere mennesker kan få hjælp af Ken Matsu og Zang Yung hver dag.

Hvordan foregår et besøg i klinikken?

Det første Ken Matsu og Zang Yung går i gang med, når du kommer på akupunkturklinikken er at finde ud af, hvilken diagnose de skal arbejde ud fra. Det sker ved, at du først undersøges grundigt. De spørger ind til dine symptomer og problemer samt, hvordan forløbet har været for dig. Det er vigtigt for, at de kan danne sig et overblik over, hvad der forårsager symptomerne og hvordan symptomudviklingen har været. Det er lidt forskelligt, hvordan behandlingen gribes an fra klient til klient. Nogle gange vil de tage blodtrykket og lytte til både hjerte og lunger. Noget særligt indenfor den traditionelle kinesiske lægepraksis og akupunktur er, at behandleren undersøger patientens tunge og ligeledes pulsen. Alle legemsdele samt organer i vores krop har deres eget punkt på tungen og en særlig zone i vores puls. Så tilsammen giver de to ting behandleren et fingerpeg om, hvad der er på spil i kroppen. Ud fra den grundige forundersøgelse igangsættes en behandling.

Bivirkningerne er meget få

Set i forhold til den vestlige lægepraksis, hvor der behandles med medicin og hvor der ofte er ret omfattende bivirkninger, så er akupunktur meget sjældent forbundet med bivirkninger. Med akupunktur kan man afhjælpe fysiske og psykiske problematikker uden at benytte det vestlige kemiske medicin, som ofte er virkelig usundt for vores kroppe. I akupunktur arbejder man med et helt andet behandlingssystem, der bygger på balance og ubalance i kroppen. Man arbejder ud fra meridianbanerne og de tilhørende akupunkturpunkter.

Meridianbaner og punkter

Meridianbanerne sørger for at kropsenergien transporteres rundt i kroppen. Hvis en af meridianbanerne bliver blokeret og energien derfor ikke kan strømme i kroppen, som den skal, opstår der en ubalance i kroppe. Blokeringen af energien kan både forårsage fysiske og psykiske gener. Akupunktøren går så ind og arbejder med de punkter, der knytter sig til det eksakte problem. Med akupunkturnålene sat i de rigtige punkter, kan ubalancen afhjælpes.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.