Der er masser af ros til både Skanderborg og Favrskov fra formanden for DI Østjylland.

Der er masser af ros til både Skanderborg og Favrskov fra formanden for DI Østjylland.

DI formand Anders Strange om erhvervsvenlighed: "En vedvarende indsats fra kommunernes side giver resultater"

Der er særligt gode rammer for erhvervslivet i både Skanderborg og Favrskov. "Det vidner om en vedvarende og stærk indsats fra kommunernes side", roser formand for DI Østjylland

Af
Helene Holm Stolle

Skanderborg og Favrskov kommuner udgør den absolutte elite, når det kommer til erhvervsvenlighed i det østjyske. Det viser den årlige undersøgelse fra Dansk Industri.

På den seneste rangliste placerede de to kommuner sig som henholdsvis nummer 9 og 10 ud af de 93 kommuner, mens andre østjyske kommuner som Aarhus og Syddjurs måtte se sig henvist til bunden placeret som henholdsvis nummer 77 og 87.

En af de helt store faktorer for placeringerne helt i top er dialogen med det lokale erhvervsliv. Det viser de svar, som de lokale virksomheder selv giver i analysen – og det skaber selvsagt glæde i de to kommuner og også hos formanden for DI Østjylland, Anders Strange.

"Vi bor jo i et smørhul her i Østjylland med stor aktivitet og mange muligheder. Derfor er jeg glad for de særligt gode rammer, virksomhederne oplever i Skanderborg og Favrskov. Det er flot gået, og det vidner om den vedvarende og stærke indsats, som kommunerne lægger for dagen, og som er med til at skabe et blomstrende erhvervsliv", siger han i DI's analyse, hvor han især fremhæver Favrskovs indsats på arbejdsmarkedsområdet.

"Virksomhederne i kommunen er ovenud tilfredse med deres muligheder for at skaffe dygtige medarbejdere", siger han.

Faktisk er virksomhederne i Favrskov så tilfredse, at det har bragt Favrskov helt til tops i kategorien 'arbejdskraft', der altså rummer virksomhedernes vurdering af deres muligheder for at få de medarbejdere, de har brug for. Nøglen til den succes er, at man i Favrskov har givet hver enkelt lokal virksomhed en fast kontaktperson i jobcentret. Det har ikke bare gjort arbejdsgangen smidigere og mere effiktiv for virksomhederne men også givet kommunen noget igen.

"Alle vinder på, at vi har et godt samspil mellem erhvervslivet og kommunens jobcenter, og derfor er det noget, vi prioriterer højt. Vi oplever også, at virksomhederne gør en stor indsats – ikke mindst i forhold til at hjælpe borgere på kanten arbejdsmarkedet”, har borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (A), tidligere forklaret til Lokalavisen Favrskov, og han understreger samtidig, at analysen fra Dansk Industri bruges aktivt som et dialogværktøj for at gøre det nemmere at drive virksomhed i Favrskov.

Samme historie finder man i Skanderborg, hvor de lokale virksomheder også giver topkarakter til kommunens indsats for at finde kvalificerede medarbejdere til virksomhederne. Her viser undersøgelsen fra DI også, at det lokale erhvervsliv især også er glade for kommunens indsats for at tiltrække nye borgere og virksomheder, ligesom virksomhederne bekræfter, at der er noget virkelig godt at flytte til i Skanderborg; Flere end otte ud af ti virksomheder i Skanderborg vil nemlig anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen.

"Det er godt, der bliver arbejdet målrettet på at tiltrække nye borgere til området, men det er vigtigt, at det bliver et vedvarende fokus, for der er mangel på dygtige medarbejdere i virksomhederne", slår Anders Strange fast.

Du kan finde hele DI´s Erhvervsklimaundersøgelse her

Publiceret 23 April 2019 00:00