"Vi oplever flere og flere, der gerne vil leje en kontorplads i bare nogle timer om ugen", fortæller Gregers Petersen fra GP Ejendomme i Hadsten. Arkivfoto

Ejendomsmand Gregers Petersen: "Efterspørgslen på fleksible kontorer hitter"

Muligheden for at leje en skrivebordsplads i et fællesskab få timer om ugen hitter blandt iværksættere

Af
Helene Holm Stolle

At blive en del af et fællesskab er noget af det bedste, man kan gøre - uanset om man er nystartet iværksætter eller godt kørende i en stabil enkeltmandsvirksomhed. Det slår erhvervs- og ejendomsmanden Gregers Petersen fra Hadsten fast.

Han står i spidsen for Class Company med GP Ejendomme og Østjysk Business Network og har gennem de senere år oplevet, hvordan fællesskabet kan være med til at styrke de mindre virksomheder.

"Mange gange er de mindre virksomheder slet ikke bevidste om, hvad det er, der sker i fællesskabets dagligdag, men det er jo her, de hjælper hinanden med både idéer, netværk og måske endda også decideret salg", fortæller Gregers Petersen.

I dag oplever Gregers Petersen, at det især også er fleksibiliteten i lejemålene i et kontorfællesskab, der er tiltrækkende for mange - især helt nyopstartede virksomheder.

Jeg er overbevist om, at kontorfællesskaberne vil vinde endnu mere indpas i erhvervslivet

"Vi har en stor efterspørgsel på vores korte lejemål, hvor en iværksætter kan leje et skrivebord i eksempelvis otte timer om ugen for 500 kroner. Det har alle råd til, og for det oplever de så at have noget at stå op til, få et givende fællesskab, den frie kaffe og ikke mindst slippe for rengøringen. Det eneste, de skal tænke på er, at have deres pc'er med", lyder det fra Gregers Petersen, der fortsætter: "Når de fleste iværksættere går i gang, er det jo oftets hjemmefra, men det kræver altså virkelig meget selvdisciplin at holde sig i nakken og arbejde, når man nu er derhjemme og også lige kan ordne vasketøjet eller slå græsset. Det slipper man for, når man bliver en del af et fællesskab".

Vinder mere indpas

Gregers Petersen har fingrene godt nede i iværksætterlivet. Han har nemlig selv gået hele vejen, lige fra han blev faguddannet slagter tilbage i 1964, til han i 1977 stiftede firmaet Class Company, der i dag altså tæller GP Ejendomme og Østjysk Business Network. Og så har han i perioden 2001 til 2013 været chef for Østjysk Iværksættercenter.

"Jeg følger stadig godt med, og det er rart at se, at vi med de tre kontorfællesskaber kan være med til at gøre en forskel for iværksættere. Vi oplever en stor efterspørgsel - selvfølgelig også fordi vi ligger centralt, Hadsten er jo kun 15 minutter i tog fra Aarhus - så det er spændende at se, hvordan markedet udvikler sig. Jeg er overbevist om, at kontorfællesskaberne vil vinde endnu mere indpas i erhvervslivet".

Publiceret 23 April 2019 00:00