Anders Weinreich (t.v.) og Kasper Mortensen, Kamp Solution, gør rum mere håndgribelige ved at fremstille dem i en interaktiv 3D-model. Privat foto.

Anders Weinreich (t.v.) og Kasper Mortensen, Kamp Solution, gør rum mere håndgribelige ved at fremstille dem i en interaktiv 3D-model. Privat foto.

Scan skib: Kamp Solution ombord på Wallenberg

I den nye tv-serie med familien Beha Eriksen, 'Kurs mod nord', kommer seerne med på familiens nye skib Wallenberg - men Kamp Solution fra Hinnerup var der først

Af
Anette Bonde

eventyr "Vi er to unge fyre, der er klar til at køre det her. Vi har altid været glade for at lave egne ting og har her fundet et fedt produkt."

Kasper Mortensen og Anders Weinreich, Kamp Solutions, fandt for et par år siden en niche med virtuel fremstilling af boliger, mødelokaler, teatre, koncerthuse - og nu også skibe. I dag er der flere om buddet, men de er alligevel langt foran mange andre på markedet, der præsenterer fysiske objekter og rum digitalt.

De to iværksættere stiftede Kamp Solutions i marts 2017. I august gik de fuldtids ind i det.

Som at være der selv

Det, de gør, er at vise et visuelt opbjekt, rum eller destination i en interaktiv 3D-model. I forhold til éndimensionelle tegninger eller tidlige 3D-løsninger gør deres teknik objektet mere håndgribeligt.

"Så det er som at være der selv. Vi er langt videre end de første 360 graders billeder, andre bruger."

Det er primært lokaler til udlejning, de visualiserer. Nordisk Film Biografer har for eksempel givet dem en del opgaver, da deres biografer skulle lanceres som mødelokaler. Rummene kan ses fra alle vinkler, og på udvalgte spots kan man læse info om for eksempel mikrofontilslutning og andre tekniske faciliter.

Kasper Mortensen og Anders Weinreich viser et eksempel. Det er en drejelig model af et rækkehus i to etager med alle værelser og alt indbo.

"Som du ser, er det som at stå og kigge på et dukkehus, bare hvor væggene er fjernet."

Ind i Wallenberg

Kasper Mortensen og Anders Weinreich er begge to fans af familien Beha Eriksen og tv-udsendelserne med rejsebeskrivelsen af "Kurs mod fjerne kyster". Da de læste, at familien nu ville nordpå i et nyt skib, tog de kontakt.

Det resulterede i, at man nu under fanen 'Wallenberg' på Beha Eriksen-familiens hjemmeside 'Havana.dk' kan se en scanning af den gamle isbryder 'Wallenberg'. Man kan komme ind i alle rum og nærmest læne sig frem i kaptajnens stol og være med til at sætte kursen hen over Nordatlanten.

Det er cirka et halvt år siden, Kasper Mortensen og Anders Weinreich filmede Wallenberg, og det var helt uden stjernestøv. Men lidt sjovt alligevel at være fans og så få dem som kunder, smiler de.

"Vi hilste lige på dem og sagde hej, og så skulle de videre. Resten foregik på mail. Det var professionelt hele vejen igennem."

Selve scanningen af Wallenberg fandt sted i København, hvor skibet lå og familien var ved at gøre klar til deres tur nordover.

Første afsnit af 'Kurs mod nord' blev sendt mandag 22. april, og man følger i udsendelsesrækken familiens rejse igennem flere årstider fra København op langs Norges kyst til øgruppen Svalbard.

Selv er Kasper Mortensen og Anders Weinreich også videre mod nye horisonter. De har gang i masser af andre opgaver og projekter.

Publiceret 04 June 2019 13:05