Øverst på Sillebroen. Arkivfoto

Øverst på Sillebroen. Arkivfoto

TK-development vil bygge to-etagers boliger ovenpå Sillebroens parkeringsdæk

Plan- og Miljøudvalget skal i denne uge tage stilling til, om der skal igangsættes en lokalplan for nye boliger på Sillebroens parkeringshus

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND To-etagers boliger på dele af øverste parkeringsdæk i Sillebroen. Det kan meget vel blive scenariet, blandt andet hvis Plan- og Miljøudvalget i Frederikssund Kommune i denne uge vender tommelfingeren opad for, om der skal igangsættes en lokalplan for området.

Parkeringstællinger viser nemlig, at parkeringsbehovet i Sillebroen er faldende.

Af sagsfremstillingen til Plan- og Miljøudvalget fremgår det, at det øverste parkeringsdæk, selv i perioder med spidsbelastning som for eksempel Black Friday, står mere eller mindre tomt. Tællinger viser også, at parkeringspladserne står næsten 80 procent tomme på almindelige dage.

Højden er ikke fastlagt

Ifølge ansøgningen fra TK-development fremgår det, at byggeriet vil blive omkring 15,75 meter eller 16,35 meter højt målt fra vejniveau.

Det private plejecenter over for er 15 meter højt og trappetårnet på Sillebroen er 16,4 meter.

Projektet er planlagt som en randbebyggelse med ca. 4000 kvadratmeter etageareal.

Det viderefører således strukturen fra den eksisterende boligbebyggelse ovenpå shoppingcenteret.

Boligerne vil blive anlagt med private terrasser eller altaner og med et fælles, grønt og klimatilpasset friareal i midten, og de vil i nederste plan få direkte indgang fra den fælles taghave, mens de øverste boliger vil få adgang via trapper fra den fælles taghave.

Publiceret 04 June 2019 13:00