Cirkelhuset skal efter Nord Partners planer vige pladsen for en hel ny bymidte med 70 meter højt hotel og kæmpe biograf.

Cirkelhuset skal efter Nord Partners planer vige pladsen for en hel ny bymidte med 70 meter højt hotel og kæmpe biograf. Arkivfoto

Kæmpe biograf i støbeskeen

Planer om at opføre en biograf på størrelse med Lyngby Bio i Kokkedal

En kæmpe biograf med 12 sale og 50 daglige filmvisninger. Det kan blive en realitet på Cirkelhusgrunden, for den kommende biograf, der er på tegnebrættet til den nye bymidte i Kokkedal, bliver kæmpestor.

Det fortæller Lars Simonsen (R), der er formand for Plan-, miljø og klimaudvalget.

"Den bliver på størrelse med den der ligger i Lyngby," siger han til Uge-Nyt.

Det er Nord Partners, der sammen med med investorerne UTF Invest har planer om,at opføre en ny bymidte i Kokkedal. Som Uge-Nyt skrev i sidste uge, er der også planer om et hotelbyggeri på 70 meter.

Alt i alt skal der bygges 80.000 kvadratmeter, og en del af dem bliver til en ny biograf.

Plan-, miljø og klimaudvalget mødtes i sidste uge for at udstikke retningslinjerne i lokalplanen for den kommende bymidte i Kokkedal, der i Fredensborg Kommune går under navnet 'Format' og ifølge Lars Simonsen bliver den kommende biograf altså meget større end den der ligger i Hørsholm.

"Vi har taget hensyn til at biografen skal være anderledes end den i Humlebæk og den i Hørsholm, og den bliver i meget større skala," siger han.

Lars Simonsen understreger, at udviklingen sker i tæt samarbejde med Hørsholm Kommune, der driver biografen i Hørsholm, og tilføjer, at det fortsat stadig er nogle ideer der arbejdes på.

"Det er nogle ideer som investorerne har, og nu skal de regne på om der er økonomi i det," siger han.

Andre typer butikker

Ifølge Lars Simonsen er der fortsat mange bolde i luften, som forvaltningen nu skal arbejde videre med, før der kan udarbejdes en lokalplan for området. Lars Simonsen understreger, at det kommende butikscenter dog kommer til at rumme nogle helt andre og større butikker end der er i dag.

"Vi er oppe i de helt store møbelbutikker som eksempelvis Ikea, og det bliver centre, som vi kender fra Gentofte og Hillerød," siger han.

Går alt efter planen vil forvaltningen være klar med en ny lokalplan for området til sommeren 2020.

"Det er meget vigtigt, at vi ikke går for hurtigt frem. Vi skal også have inddraget borgerne, og to kommuner skal arbejde sammen," siger han.

Nordsjællands Grundskole bog Gymnasiums (NGG) økonomi er kommet under pres, da det nedslidte Cirkelhus, er meget dyrt at varme op, og det ikke kan betale sig at renovere det gamle hus. Derfor solgte NGG for to år siden Cirkelhuset til investorgruppen UTF Invest for 100 millioner kroner, med den klausul, at investorerne skulle op føre en ny skolebygning til NGG. Derudover har investorerne planer om at opføre ungdomsboliger, caféer, en bager, kiosk og et butikscenter på 30.000 kvadratmeter. Hertil kommer hotelbyggeriet. Samlet vil hele det store byggeri i den kommende bymidte i Kokkedal være omkring 80.000 kvadratmeter.

Publiceret 19 September 2019 09:50