Fiskeriet er under pres, og på vej i en mere bæredygtig retning med nyt havsnegleprojekt. Arkivfoto

Fiskeriet er under pres, og på vej i en mere bæredygtig retning med nyt havsnegleprojekt. Arkivfoto

Støtte til snegle-eksport og fødevareprojekt

LAG-penge på vej til nytænkende Halsnæs-projekter

gribskov/halsnæs Aktionsgruppen LAG Halsnæs-Gribskov har uddelt årets sidste pengepose til lokale projekter, i Halsnæs er der sekscifrede beløb på vej til bl.a. et projekt for eksportfremme af havsnegle i Hundested og desuden støtte til fødevareforarbejdning i bofællesskab ved Melby.

150.000 kroner går til projektet ’Eksport af levende havsnegle til det europæiske restaurantmarked’, som har til formål at fastholde fiskeriet i Hundested havn.

Hundested Fiskeeksport har ansøgt på baggrund af ønsket om at omstille til mere bæredygtigt fiskeri, da der er pres på fiskeri af de mere gængse fiskearter. Fiskeri af havsnegle indeholder ikke de samme restriktioner, og projektet skal bidrage til at øge fiskeriet af havsnegle, videreudvikle konceptet ved at gøre det nemmere for fiskere, opkøbere og transportvirksomheder at håndtere levende havsnegle i større skala.

To Melby-projekter

Desuden støttes projektet ’Etablering af aktivitetstilbud for udviklingshæmmede’ med 200.000 kroner, og det går ud på, at bofællesskabet Reinsholmgård vil etablere et industrikøkken, så der bliver mulighed for forarbejdning af fødevarer, produceret på egen gård og salg af produkterne i nærområdet. Målet med projektet er, at dagtilbuddet udvikles til en socialøkonomisk virksomhed.

Der er også penge til ’Melby Mølle og Sprøjtehus i Kongernes Nordsjælland’, som støttes med 84.500 kroner til nyanlæg af handicapfaciliteter og etablering af bedre formidlingsplatforme.

an

Publiceret 22 October 2019 14:26