Louis Carter med et af sine etuier til øretelefoner, som kan købes på hans hjemmeside. Foto: Louise Mørch Vilster

Louis Carter med et af sine etuier til øretelefoner, som kan købes på hans hjemmeside. Foto: Louise Mørch Vilster

Louis Carter vil tjene sine egne penge:Ung iværksætter sælger etuier til AirPods

15-årige Louis Carter går benhårdt efter at blive iværksætter. Man kan ikke være for ung til at tjene penge, mener han

Af
Louise Mørch Vilster

værløse For 15-årige Louis Carter fra Værløse har det altid været spændende at tjene sine egne penge. Da han var yngre prøvede han for eksempel at sælge skumfiduser og kakao på stranden.

"Men det gik ikke så godt. Det var en dårlig timeløn," siger han og smiler.

Nu har han i stedet et fritidsjob som tennistræner, da han i mange år har spillet tennis og været med i turneringer. Men selvom det er rart for Louis Carter at have en fast indtægt til at forsøde teenagelivet med, så har han større planer. Derfor har han for nyligt lavet en hjemmeside, hvor han sælger etuier til AirPods, som er trådløse øretelefoner. Etuierne bliver sendt fra Kina, og han sælger dem under navnet 'Cartel Cases'. Idéen til at sælge etuier til AirPods fik han i skolen.

"Alle i min klasse har covers på deres mobiler, men ikke på deres øretelefoner. Derfor er de ofte ridset i kanten. Jeg synes, det er et godt produkt, og jeg håber, at de bliver kendte, og at folk får tillid til mit brand," siger han.

"Før det havde jeg en hjemmeside, der solgte ringe. Men hjemmesideplatformen var for dyr, jeg havde ikke forstået markedet, og mine produkter var ikke attraktive. Det er alt sammen noget, som jeg er meget obs på i mit andet forsøg," siger han.

Tænker anderledes

Louis Carter går til daglig i 9. klasse på Søndersøskolen, og han er den eneste i sin omgangskreds, der går op i iværksætteri.

"Jeg mener ikke, at man kan være for ung til at tjene penge. Jeg tænker helt klart anderledes end mine kammerater, men de støtter mig. En af mine lærere er også god til at støtte mig og hjælper med at tale om forskellige strategier," fortæller han.

Det var især, da Louis Carter vandt 'Stjerneprisen', som er en pris for atleter i Furesø Kommune, at han kom i gang med afprøve sine forretningsidéer. Prisen gives til en idrætsudøver, der udlever empatisk samvær med basis i de seks STJERNE ord; Vedholdenhed, Integritet, Ejerskab, Umage, Team og Empati. Præmien på 1000 kroner brugte han på sin første hjemmeside, og derudover har Mogens Brolin, der står bag 'Stjerneprisen', også spillet en vigtig rolle.

Han fik nemlig Louis Carter med til TechBBQ 2019, som er et arrangement for startups inden for især tech.

"Da jeg var med til TechBBQ hørte jeg blandt andet Jesper Buch fra Just Eat, og en meget motiverende tale fra Patrick Y. Lee, som er en af mændene bag Rotten Tomatoes (en amerikansk hjemmeside, hvor brugere kan anmelde film red.)," fortæller han.

Gøre én ting godt

Til konferencen var Louis Carter modig nok til selv at henvende sig til Patrick Y. Lee, som gerne ville give den unge iværksætter et par gode råd med på vejen.

"Jeg spurgte ham, hvad han syntes om mine idéer. Han var positiv og spurgte ind til, hvorfor jeg havde valgt netop de produkter. Til foredraget talte han meget om, at tage en ting og gøre det godt, og derfor valgte jeg at specialisere mig i kun at sælge ét produkt," siger han.

De forskellige etuier kan se på hjemmesiden cartelcases.bigcartel.com, hvor den billigste koster 20 kroner og den dyreste 249 kroner.

Publiceret 14 November 2019 10:36