Ny direktør i Kattegatcentret

Karsten Bjerrum Nielsen erstatter Helle Hegelund Knudsen på chefposten.

Artiklens øverste billede
Karsten Bjerrum er efter 17 år i Kattegatcentret nu udnævnt som direktør. Pressebillede

Lige op til genåbningen efter coronanedlukningen og midt i det største byggeprojekt siden åbningen skifter Kattegatcentret i Grenaa direktør. Bestyrelserne bag byggeri og drift i Kattegatcentret har valgt at fyre Helle Hegelund Knudsen.

Kattegatcentrets nye direktør er et yderst kendt ansigt i organisationen. Karsten Bjerrum Nielsen har været ansat i Kattegatcentret i 17 år – de seneste 10 år som souschef og leder for udstilling og formidling. Karsten Bjerrum Nielsen overtager direktørstolen efter Helle Hegelund Knudsen, der har været direktør i Kattegatcentret siden 2017.

»Det har ikke været en nem beslutning at bede Helle Hegelund Knudsen om at forlade stillingen som direktør. Baggrunden er, at der ikke var enighed om den linje, som Kattegatcentret skal udvikles efter og hvordan ambitionerne skal føres ud i livet. Man kan udtrykke det på den måde, at vi måske nok var enige om målet, men ikke om vejen dertil,« siger formanden for Ejendomsfonden Kattegatcentret/havets Hus, Kjeld Juel Petersen til avisen.

Lang proces forud

Han fortæller om en lang proces, der er gået forud, hvor man også har benyttet sig af eksterne konsulenter for at se, om man kunne opnå harmoni - hvilket ikke lykkedes.

»Der findes vel aldrig et godt tidspunkt for sådan et direktørskifte, men det her er rigtigt dårligt, når man tænker på, hvad vi har gang i for at udvikle Kattegatcentret. Og jer er oprigtigt ked af, at vi må sige farvel til Helle Hegelund Knudsen, som var klart den bedste kandidat i ansøgerfeltet, da hun fik stillingen i 2017,« siger Kjeld Juel Petersen.

Avisen har endnu ikke haft held til at få kontakt med Helle Hegelund Knudsen for at tilbyde hende at kommentere opsigelsen.

Nu ligger der på bordet en direktørkontrakt til Karsten Bjerrum Nielsen.

”Vi har stor tillid til, at han kan føre os videre. Han får funktioner, som han ikke før har haft, men det vil vi hjælpe ham til at kunne rumme også,” siger Kjeld Juel Petersen.

»Kattegatcentret står midt i et stort, kompliceret byggeprojekt og har samtidigt redet coronakrisen af på bedste vis med udsigt til at genoptage de senere års positive udvikling i besøgstal og dermed centrets betydning for turisme og erhvervsliv på Djursland. Som formand for Ejendomsfonden Kattegatcentret/Havets Hus, vil jeg gerne udtrykke min anerkendelse af Helle Hegelund Knudsens rolle i den indsats,« fortæller Kjeld Juel Petersen.

Den helt rette

Peter Sand, som er formand for Kattegatcentrets Driftsfond ser frem til samarbejdet med Karsten Bjerrum Nielsen som ny direktør i Kattegatcentret: »Bestyrelserne for Kattegatcentret er utroligt glade for, at det er en erfaren, fagligt stærk og anerkendt leder i form af Karsten Bjerrum Nielsen, der tiltræder som ny direktør for Kattegatcentret. Karsten har i en længere årrække været en central del af ledelsen af Kattegatcentret, og Karsten er derfor den helt rigtige direktør til at færdiggøre det igangværende byggeri, såvel som de hertil knyttede formidlings- og læringsaktiviteter. Bestyrelserne glæder sig til, sammen med Karsten og den øvrige stab, at udvikle Kattegatcentret yderligere i de kommende år; kommercielt som fagligt og herunder styrke forskningsindsatsen – ikke mindst i tang, som henover de seneste 10 år for alvor har bragt Grenaa på landkortet inden for marin forskning..«

Pingvinanlæg bygges

Som ny direktør i Kattegatcentret skal Karsten Bjerrum Nielsen stå i spidsen for realiseringen af en ambitiøs masterplan.

Første etape af masterplanen omfatter en 1.500 kvadratmeter stor udvidelse, som skal huse hvad man kalder et nyt pingvinanlæg i særklasse, et moderne skoletjenestelaboratorium og nye faciliteter til dyrene bag kulisserne. Byggeriet er i fuld sving, og den nye tilbygning forventes at åbne for gæster i foråret 2022.

»Jeg glæder mig rigtig meget til at tage fat på de mange spændende udfordringer sammen med Kattegatcentrets dygtige og engagerede medarbejdere. På trods af, at vi har været tvunget til at holde lukket i godt fem måneder, har vi ikke ligget på den lade side. Vores udbygningsprojekt forløber planmæssigt, og nu hvor vi igen har alle medarbejdere tilbage på arbejde, kan vi for alvor få sat fart på de øvrige udviklings- og samarbejdsprojekter,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.

Kattegatcentret må genåbne for gæster fredag 21. maj, og dørene bliver slået op klokken 10.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen