Erhvervslivet savner viden om ledelse, digitalisering og bæredygtighed
Business Djursland har i en aktuel undersøgelse forsøgt at kortlægge, hvilke kompetencer virksomhederne på Djursland mangler her og nu – eller forventer at mangle i en nær fremtid

Treenigheden ledelse, digitalisering og bæredygtighed springer i øjnene i en nylig offentliggjort undersøgelse lavet af erhvervslivet på Djurslands egen forening, Business Djursland, som de områder, hvor det lokale erhvervsliv særligt mangler viden og kompetencer.
Undersøgelsen peger også på, at der er behov for at få flere unge og ældre i gang med en faglært uddannelse, herunder voksen lærlingeforløb.
Undersøgelsens resultater vil Business Djursland bruge til at gå i clinch med de virksomheder, som har deltaget for at blive endnu mere konkrete på, hvad virksomhederne helt lavpraktisk har brug for af uddannelse/efteruddannelse, fortæller direktør Ole Svit, Business Djursland.
»Vi vil selvfølgelig efterfølgende gå i dialog med uddannelsesinstitutionerne, så vi kan få prioriteret og tilrettelagt et efteruddannelsesprogram, der matcher behovet,« siger Ole Svit.
Jobcentrene i Norddjurs og Syddjurs vil også få en opringning.
Vi vil også gå i dialog med de relevante uddannelsesinstitutionerne, så vi kan få prioriteret og tilrettelagt et efteruddannelsesprogram, der matcher behovet
Nøgletal
Undersøgelsen har givet flere interessante resultater. Business Djursland peger selv på følgende:
- 30 procent af virksomhederne forventer ikke, at medarbejderne kompetencer matcher virksomhedens behov om 3-5 år
- 46 procent af virksomhederne mangler eller forventer at arbejdskraft. Der bliver specifikt efterspurgt industriteknikere, elektrikere, mekanikere, automationsteknikere, smede og tømrer.
- 69 procent af virksomhederne har kendskab til efteruddannelsesmulighederne - herunder AMU og akademifagene
- 49 procent har kendskab til støttemulighederne til efteruddannelse
- 33 procent har behov for et skræddersyet efteruddannelseskursus til virksomheden

Flest faglærte
Arbejdstyrken på Djursland består primært af faglærte håndværkere og ufaglærte medarbejdere, som de to mest mest dominerende grupper.

En afspejling af, at Djursland har rigtig mange håndværksvirksomheder og underleverandør-virksomheder.
Norddjurs Kommune er primært en produktionskommune, Syddjurs en pendlerkommune.