Christian Dybdal Christensen har siddet for bordenden i 30 år

En meget driftig forretningsmand fra Hammel købte for 30 år siden sin første af mange virksomheder

Artiklens øverste billede
Christian Dybdal Christensen fra Hammel har i nu 30 ejet og ledet en lang række virksomheder. Pressefoto

Christian Dybdal Christensen var blot 18 år, da han i 1986 købte sin første udlejningsejendom. Fem år senere tog hans erhvervskarriere for alvor fart, da han 1. maj 1991 købte Miko Gulve i Egå.

»Jeg solgte udlejningsejendommen og en bil for at få råd til gulvbutikken,« fortæller Christian Dybdal Rasmussen med et grin, da Lokalavisen Favrskov taler med ham i anledning af hans 30-års jubilæum, som han officielt kunne fejre 1. maj i år.

Jeg er vokset op med forretning. Det var det, vi talte om ved aftensbordet

Christian Dybdal Christensen

Butikken i Egå solgte Christian nogle år senere videre, hvorefter han købte Miko Gulve i Hammel af sine forældre. Efterfølgende har Miko købt fem gulvvirksomheder og fusioneret dem ind i virksomheden med afdelinger i Randers og Ishøj, således at Miko i dag har butikker i Hammel, Randers og Ishøj og er en del af Garant-kæden.

Miko har haft hovedsæde i Hammel, men flyttede for et par år siden hovedsædet til Randers i forbindelse med opkøb af en 5.000 kvadratmeter stor bygning.

Hårfabrik fra 1938

Historien om Miko går faktisk helt tilbage til 1938, hvor Christians farfar Carl Christensen grundlagde virksomheden i Fårvang, som dengang hed Miko Haar og var en traditionel hårfabrik, der fremstillede hår til børster og lignende.

Hårfabrikken flyttede i 1960’erne til Hammel og havde i sin storhedstid over 50 medarbejdere, men blev lukket for en del år siden, da der kun var et par medarbejdere tilbage, fortæller Christian Dybdal Christensen.

På det tidspunkt var Miko forlængst drejet over på salg af tæpper og gulve af Christians far Kurt, der kørte virksomheden videre efter farfaren, og siden 1991 har Christian under navnet Miko Gulve videredrevet familievirksomheden, der i dag er en af landets største gulvbelægningsvirksomheder.

»Jeg er vokset op med forretning. Det var det, vi talte om ved aftensbordet,« fortæller Christian.

Kurt Christensen var med til at stifte Garant indkøbsforening, og Miko er fortsat medlem og medejer af Garant-kæden, der består af selvstændige købmænd. I dag er Christian næstformand i bestyrelsen for indkøbsforeningen, og han sidder også i bestyrelsen for Gulvbranchen under Dansk Industri.

Ejendomshandel

Den oprindelige ejendomshandel, som for 30-35 år siden banede vejen for Christians opkøb af gulvvirksomheden, er langt fra den eneste ejendomshandel, han har lavet igennem årene, og i dag ejer han flere ejendomsselskaber, blandt andre Ejendomsselskabet SC sammen med den aarhusianske erhvervsmand Steen Stavnsbo.

Selskabet har flere store ejendomme i Aarhus og er for tiden i gang med et stort boligprojekt i Latinerkvarteret i Aarhus, hvor de er ved at omdanne og udvide den tidligere arkitektskole til et boligbyggeri på 5.000 kvadratmeter med omkring 60 lejligheder.

Landbrugsmaskiner

Christian Dybdal Christensen favner i dag en bred vifte af virksomheder. Senest har han engageret sig i landbrugsvirksomheden WekoAgro i Voldby sammen med lensgreve Bendt Wedell.

De ejer hver 50 procent i WekoAgro, der sælger landbrugsmaskiner og i år er kommet ud med sit hidtil bedste regnskab på et tocifret millionoverskud.

Virksomheden hed oprindeligt Stroco Agro, da makkerparret købte den for godt fire år siden. Senere tilkøbte de to maskinforretninger i Bording og Hoven og ændrede koncernens navn til Weko. Navnet er en sammenlægning af Bendt Wedells selskabsnavn Wefri og Christians selskab Miko.

Christian ejer eller er medejer af i alt 10 danske selskaber, sidder i 12 bestyrelser og er med i direktionen i seks virksomheder, så langt de fleste af hans vågne timer går med at lede og fordele og være på udkig efter en god handel.

»Jeg har ansat dygtige medarbejdere, og jeg er også meget aktiv og synlig i mine virksomheder. Nærhed er ekstremt vigtig for at drive forretning, og det er altafgørende at vide, hvor man har hinanden og hele tiden være i tæt kontakt med hinanden og markedet,« siger han.

Familien

Privat er Christian Dybdal Christensen født i Hammel, og han bor stadigvæk i byen og har i snart 30 år været gift med Susanne. De har tre voksne børn, Cecilie, Christine og Casper, der alle er godt i gang med at gå i deres far, farfar og oldefars forretningsmæssige fodspor.

To af dem er ansat i Christians selskaber og har endda stiftet hver deres ejendomsselskab med faren som mindre partner.

Christian Dybdal Christensens 30-års jubilæum vil blive fejret med en reception, når corona-situationen tillader det.

Nærhed er ekstremt vigtig for at drive forretning

Christian Dybdal Christensen

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.