Milliarder til statskassen i målrettet indsats mod virksomheder med stor gæld

Gældsstyrelsen kunne i 2021 hente 2,9 mia. kr. fra virksomheder med stor gæld, viser ny opgørelse.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Thomas Borberg

2,9 mia. kr. havde Gældsstyrelsen i 2021 held med at inddrive fra virksomheder med stor gæld til det offentlige landet over. Det oplyser Gældstyrelsen i en pressemeddelelse. Det store beløb er kommet hjem efter en særlig indsats. For når først en virksomhed er gået konkurs, er det vanskeligt for Gældsstyrelsen at inddrive gælden. Derfor har styrelsen et særligt fokus på at sætte tidligt ind over for virksomheder med stor gæld til det offentlige.

»Det er enormt vigtigt, at vi sætter tidligt ind over for virksomheder med stor gæld. På den måde forebygger vi yderligere gældsstiftelse hos nogle virksomheder ved at begære dem konkurs, mens vi hjælper andre med at komme på rette spor, inden gælden kommer ud af kontrol,« siger konstitueret direktør i Gældsstyrelsen, Henrik Rosendahl, i pressemeddelelsen.

I alt er ca. 17.000 virksomheder i 2021 blevet undersøgt, hvoraf ca. 10.000 har modtaget en såkaldt tilsigelse til udlægsforretning. Det vil sige en indkaldelse til møde med fogeden. Derudover har styrelsen indgivet konkursbegæringer for ca. 1.500 virksomheder.

Gældsstyrelsens inddrivelsesskridt over for virksomhederne er altid baseret på en individuel vurdering af virksomhedens situation, forklares det i pressemeddelelsen. Eksempelvis kigger styrelsens medarbejdere på, om gælden er opbygget systematisk igennem en længere periode, eller om gælden er opstået pludseligt på grund af særlige forhold. Fx som COVID-19-nedlukningen.

»Det er en hårfin balance, hvor vi på den ene side skal sørge for at inddrive gæld, men på den anden side også skal vise hensyn overfor de virksomheder, som midlertidigt er kommet i vanskeligheder på grund af nogle helt ekstraordinære omstændigheder i forbindelse med pandemien,« siger Henrik Rosendahl.

I alt har ca. 360.000 virksomheder gæld til det offentlige. Det kan både være i form af selskaber eller selvstændigt erhvervsdrivende, der hæfter personligt for gælden.

jwh

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.