ANNONCE

Gad ikke længere gå glip af verden

Henryk Wistreich prøvede høreapparater og mærkede en verden, der åbnede sig på ny, men var ikke klar over, at han kunne undgå lange ventelister. Det var før Henryk var bekendt med det særlige ”kvit-og-frit-prøveforløb”.

”De udlignede det tab, jeg havde. Det var en klar, ren lyd, kan jeg huske”. Henryks tanker fæstner sig ved et særligt minde. Han besøgte sin daværende kæreste i hendes lejlighed, da han overhørte en dæmpet samtale fra opgangen. Hoveddøren stod på klem, men da han ville lukke døren, bemærkede han, at der ingen mennesker var i opgangen. Et vindue i lejligheden stod på klem, og der, nedenfor vinduet tværs over gaden, stod to kvinder og talte sammen. ”Jeg kunne høre, hvornår det var den ene og den anden, der talte. Det gik op for mig, at det var det, jeg havde undværet i flere år, inden jeg havde fået høreapparater. Jeg vidste med det samme, at den verden gad jeg ikke gå glip af mere.”

Man tror, det er løgn
Høreapparaterne var imidlertid kun til låns, og Henryk havde svært ved at affinde sig med at undvære glæden: ”Jeg savnede høreapparaterne, fordi jeg vidste, hvad jeg gik glip af. Nu hvor jeg vidste, at jeg kunne få dem gratis hos det offentlige, måtte jeg finde mig i ventetiden”. Henryk levede i den tro, at vejen gennem det offentlige, og de langeventelister her, var hans eneste mulighed for at få høreapparat. Det var indtil han blev bekendt med, at private høreklinikker tilbyder høreapparater fuldt dækket af det offentlige tidskud og uden ventetid: ”Jeg anede det ikke. Det virkede suspekt. Man tror, det er løgn.”

Henryk er glad for, at han med høreapparater igen kan høre lyde fra by, natur og mennesker, når han cykler rundt på sin mountainbike.

Mange tvivler på vilkårene
Hos Din Hørespecialist er man opmærksom på, at mange er i tvivl om vilkårene ved at "gå privat med offentligt tilskud": ”Mange henvender sig til os, fordi de er i tvivl om forskellene på behandlingen hos det offentlige i forhold til det private. Kun de færreste er klar over, at man kan benytte det offentlige tilskud til at få høreapparater kvit-og-frit hos det private og samtidig undgå ventetiden i det offentlige. Tilmed er mange usikre på, om de bliver spist af med et dårligere produkt end hos det offentlige. Og hvad hvis tilskuddet ikke dækker behandlingen – skal de så selv betale? Mange er usikre på vilkårene”, fortæller Thomas Ochner, der er audiologisk direktør hos Din Hørespecialist.

Det har været livsændrende for Henryk Wistreich at få høreapparat. Særligt når han deltager i forsamlinger eller er frivillig IT-hjælper på biblioteket, hvor støjniveauet ofte er en prøvelse. Udfordringerne med hørelsen gjaldt dog især i hjemmet: ”Det var meget irriterende for min daværende kæreste, dengang hun hele tiden skulle gentage, hvad hun sagde".

Henryk er glad for, at han med høreapparater igen kan høre lyde fra by, natur og mennesker, når han cykler rundt på sin mountainbike.

Kvit-og-frit og uden ventetid
For Henryk Wistreich var det afgørende, at han kunne få høreapparater uden selv at skulle betale noget – og at han kunne prøve dem uforpligtende, for at se, om det var noget for ham. Med et såkaldt ”kvit-og-frit-forløb” er det netop, hvad Din Hørespecialist har valgt at imødekomme. Her er man sikret et høreapparat fuldt dækket af det offentlige tilskud og man kan prøve det hjemme gratis, før man beslutter sig. Samtidig undgår man også den lange ventetid i det offentlige.

”Uanset om man vælger en offentlig eller privat klinik, er de tilskudsdækkede apparater altid af høj kvalitet i Danmark, og hvis behovet ikke er der, er der er ingen grund til at betale for et avanceret høreapparat, hvor man for eksempel kan man få ekstra features som direkte streaming fra TV eller mobil. Det er meget forskelligt, hvilke behov den enkelte har, men det er vigtigt, at mulighederne er tilgængelige”, siger Thomas Ochner.

Henryk Wistreich er taknemmelig for, at ”kvit-og-frit” høreapparater er så lettilgængelige. Det giver mulighed for nemt at komme i gang og føle sig i trygge hænder samtidig med, at man er sikret dansk kvalitet og design bag ørene. I dag er der kun én ting, som er irriterende at tænke på – det er, at Henryk ikke undersøgte muligheden godt nok og derfor endte med at vente i månedsvis på høreapparaterne hos det offentlige. Det havde både gjort en forskel for ham. Og især hans daværende kæreste.

BOOK ”KVIT-OG-FRIT”

RING 70 11 10 70 ELLER WWW.DINHS.DK

Vælg selv om du ønsker ”kvit-og-frit”

• Du kan trygt frabede dig høreapparater, som
koster dig penge.
• Du får omhyggelig service og fri efterjustering i fire år
• De fleste er tilskudsberettiget fra det offentlig (vi
hjælper dig med at søge)
• Du kan få tilskud hvert 4. år til nye høreapparater
• Prøv hjemme før du vælger
• Nemt i gang

Ring 70 11 10 70

WWW.DINHS.DK

Din Hørespecialist tættest på dig

Butikken i Nærum
Nærumvænge Torv 15
2850 Nærum

Butikken i Birkerød
Hovedgaden 15
3460 Birkerød

Se alle Din Hørespecialistens butikker