Det perfekte jakkesæt til det næste bryllup

Skal du finde et skarpt jakkesæt til det næste bryllup, du skal være gæst til? Vi har samlet 3 gode råd samt 3 jakkesæt, der er en bryllupsfest værdig. Vær især opmærksom på at du skal undgå at klæde dig på, så du overskygger gommens jakkesæt.

Sommeren og sensommeren er lig med mange bryllupper. Her kommer jakkesættet i spil - det klassiske udstyr til manden ved ethvert bryllup. Du tager måske det samme jakkesæt på, som du altid har gjort. Men gæsten kan nogle gange være underlagt en dresscode eller et bestemt tema, hvilket betyder at dit standard-jakkesæt måske ikke passer ind. Du er derfor på udkig efter det helt rigtige jakkesæt - det viser vi dig her.

Vi har taget temperaturen på, hvordan jakkesættet til bryllupsgæsten anno 2019 ser ud.

Råd: Spørg brudeparret hvad dresscode er

Du kan som gæst komme i dit stiveste dress, eller du kan komme i sneakers og jakkesæt, uden at det reelt gør noget. I forhold til at tage beslutningen om, hvad du skal tage på, er det altid et godt udgangspunkt at være beskeden. Er du som gæst i tvivl om dresscode, så spørg brudeparret og hør, hvad de forestiller sig ville være passende.

Råd: Et klassisk sort eller blåt jakkesæt med tilhørende slips eller butterfly

Du går aldrig galt i byen med et klassisk sæt - så længe du vælger et sæt, der får dig til at falde i ét med de andre gæster. Du skal altså tage tøj på, der i udgangspunkt er lidt mere afdæmpet. Det er dette beskedne udtryk, der gør dig til en god bryllupsgæst. På denne måde lader du brudeparret komme frem i lyset- det er trods alt deres store dag.

Råd: Find et jakkesæt til de fleste formål - så sparer du penge

Du skal helst købe et jakkesæt, som du kan bruge til flere forskellige lejligheder. Prøv derfor at forestille dig hvordan jakkesættet kunne passe til resten af din garderobe, når du prøver det. Jakkesættet er som udgangspunkt aldrig et sæt, hvor overdel og underdel nødvendigvis skal passe sammen. Det er i langt højere grad to stykker tøj , der passer godt sammen.

 

Her er 3 skarpe jakkesæt

Klassisk mørkeblåt jakkesæt fra Lindbergh

Jakkesæt med underspillede tern  fra Lindbergh. Bukserne er klassiske habitbukser med pressefolder, som lukkes med knap og skjult lynlås, og som har paspolerede baglommer med knapper. Jakken er i klassisk snit og lukkes med to knapper og har to slidser bagpå for ekstra bevægelsesfrihed.

 

Behageligt jakkesæt fra Lindbergh

 

Mintgrøn jakkesæt til de lyse og glade dage. Med denne farve får kontraster som hvid og sort den helt rigtige betoning. De rene, trendige linjer giver dig en god figur. Det gøres med et par klassiske habitbukser i et lidt tættere fit og en jakke med to sidelommer og et klassisk snit. Jakken lukkes til med to knapper og har fire manchetknapper i ærmerne.

Sort jakkesæt fra Jack’s Sportswear

Klassisk jakkesæt fra Jack's. Bukserne er klassiske habitbukser, som lukkes med knap og skjult lynlås, og som har pressefolder og paspolerede baglommer med knapper. Jakken er i klassisk snit og lukkes med to knapper og har to slidser bagpå for ekstra bevægelsesfrihed. Foret er 100% polyester.

Denne model er kortere end vores standard jakkesæt, hvilket vil sige at ærmelængden, benlængden og ryglængden er kortere.

 

Hvis du har yderligere spørgsmål omkring jakkesæt til brylluppet, så læs denne guide fra Wagner.