Annoncørbetalt indhold

Træt af høje varmeregninger? Sådan undgår du dem

Vinteren nærmer sig, og det betyder, og i mange husstande er der ubehag ved tanken om vinterens varmeforbrug. Især i store og ældre huse kan varmeforbruget nemt blive højt, og udgifterne bliver blot endnu værre, hvis man også har en dyr varmekilde som for eksempel oliefyr. En høj varmeregning er aldrig sjov, men det er vigtigt at være opmærksom på, at du selv kan gøre meget for at reducere dine udgifter til varme.

Tag varmere tøj på og hav et tæppe på sofaen

Mange er ikke opmærksomme på, at de kan reducere deres varmeudgifter betragteligt, hvis de blot er villige til at acceptere, at der er et par grader køligere i deres hus. Indendørs temperatur er i høj grad en vanesag, og det kan føles køligt de første dage, hvis du vælger at mindske sin opvarmning. Heldigvis kan dette løses med en smule varmere tøj, og du vil hurtigt vænne dig til den nye temperatur. Der er især mange, som døjer med at holde varmen, når de sidder stille. Her er den bedste løsning typisk at lægge tæpper i sofaen, hvor man oftest ser TV eller slapper af. Tæpper er hyggelige, og så hjælper de dig også med at spare på varmen. Et andre godt råd til at holde varmen indendørs er også at gøre fysiske aktivitet til en del af din hverdag. Når du er fysisk aktiv, får din krop nemmere ved at holde sig selv varme, fordi din forbrænding øges. Det gavner både sundhed og varmeregning.

Energioptimer din bolig

Du kan spare rigtig mange penge i længden, hvis du er villig til at investere i en energioptimering af din bolig. Der er rigtig mange forskellige muligheder i forhold til energioptimering, men der er især nogle bestemte investeringer, som især kan betale sig. Først og fremmest skal du huske på, at varme stiger opad. Derfor er det oftest en god investering at efterisolere ved at tilføje et ekstra lag af isolering i boligens loftrum. Dette er typisk en meget billig energioptimering, da isolerende materiale ikke er dyrt, og investeringen er hurtig tjent ind. En anden god investering kan være at udskifte boligens vinduer. Denne investering er især god, fordi den også forbedre indeklimaet og øger husets komfort. Der kan nemt være problemer med træk, hvis man har ældre vinduer, og træk være en betragtelig faktor, som får et hus til at virke endnu koldere.

Hos Sparvinduer.dk kan du finde priseksempler på billige vinduer, som kan hjælpe dig med at øge komforten i dit hus. Det behøver ikke at koste en formue at udskifte vinduer, så læs mere her, hvis du vil vide mere om at finde billige vinduer.

Optimer din måde at opvarme huset

Din måde at opvarme huset har også stor betydning for varmeregningen, og der er nogle generelle råd, som du bør følge. Først og fremmest er det vigtigt, at du udnytter din varme så meget som muligt. Det betyder for eksempel, at den ikke må gå til spilde, og derfor må der ikke stå møbler foran radiatorerne. Ligeledes kan du også spare penge ved at rulle gardinerne ned om natten, når der er koldt og mørkt udenfor. Gardinerne har også en isolerende effekt, så der undslipper mindre varme fra husets vinduer. Det kan også virke fristende at have lavere temperaturer i husets mindre brugte rum, men dette er en rigtig dårlig idé. Du bør indstille alle radiatorer til samme niveau, og derudover bør alle døre også stå åbne, så varmen frit kan passere fra rum til rum. Hvis radiatorerne er indstillet forskelligt, il det skabe træk indvendigt i huset, hvilket faktisk får husets rum til at virke endnu koldere. Sidst, men ikke mindst, skal du blot huske på, at du generelt bør røre så lidt ved termostaterne som muligt. Du skal for eksempel ikke lukke for varmen om natten, og du skal kun justere temperaturen, hvis den gennemsnitlige temperatur er enten for varm eller for kold