Annoncørbetalt indhold

Tre gode grunde til, at du skal studere i Aarhus

Aarhus er fantastisk, og det er ikke for sjov, at byen er kendt både som Smilets By, Jyllands hovedstad og verdens mindste storby. Hvert eneste år flokkes tusindvis af nye studerende til de mange forskellige uddannelser, både på universitetet, men også på VIA-uddannelserne, erhvervsuddannelserne og lignende. Men hvorfor skal du vælge Aarhus som din studieby frem for København, Aalborg eller Odense? I denne artikel får du tre gode grunde til at vælge det østjyske metropol.

Gode muligheder for job før, under og efter studiet

Den første grund har som udgangspunkt ikke noget med selve studierne eller undervisningsmiljøet i Aarhus at gøre. Og dog. For uden uddannelserne havde de mange jobmuligheder i byen både før, under og efter endt uddannelse nok ikke eksisteret. Rigtig mange virksomheder inden for alverdens brancher ligger i og omkring byen, og det betyder et væld af studierelevante jobs. Læser du jura og drømmer om at blive advokat, er der både mulighed for at arbejde som skilsmisseadvokat århus, advokat århus familieret eller som studiemedhjælper for nogle af landets dygtigste erstatningsadvokater århus. Det samme gør sig gældende, uanset om du læser til revisor, kommunikationsekspert eller noget helt fjerde.

Danmarks (måske) bedste studiemiljø

Aarhus’ studiemiljø er noget helt særligt. Ikke kun for de studerende, der er så heldige at bo på campus og i og omkring Uniparken, men også generelt. Der findes tonsvis af studenterforeninger og -organisationer, der favner alt fra politiske initiativer til studieiværksættere som fx AU Incubator. Flere af disse ligger under paraplyen Aarhus Universitet eller andre uddannelsesinstitutioner, men der findes også mange muligheder, der ikke nødvendigvis har et egentligt samarbejde med de enkelte uddannelsessteder. Et eksempel herpå er ANSA, en forening for norske studerende, der også har en afdeling i Aarhus. Så uanset om du kommer fra Danmark eller udlandet, er der gode muligheder for at engagere sig både i og uden for skolens ramme.

En by i bulderende vækst

Du skal selvfølgelig først og fremmest vælge uddannelsesby på baggrund af fagligheden og indholdet i den uddannelse, du påtænker at vælge. Men skulle du kun vælge med udgangspunkt i kulturtilbud, aktiviteter og muligheder for at udnytte byens faciliteter, så er Aarhus bestemt et bud, der sagtens kan bide skeer med København.

Ikke nok med at byen de seneste år på stribe har vundet anseelse i udlandet, så er der i kølvandet på året som Europas Kulturhovedstad blomstret stribevis af kulturelle tilbud, virksomheder, events og lignende op, som har gjort Aarhus til det nye sort for udenlandske turister, der gerne vil prøve noget andet end London, Paris og Barcelona. Det kan også komme dig som studerende til gode. Street Food, det hyggelige miljø ved Åen og hundredvis af andre tilbud venter lige rundt om hjørnet og til priser, hvor selv den fattigste studerende på SU bør kunne være med.

Vi håber, ovenstående har givet dig mod på at prøve Aarhus og give den jyske hovedstad en chance. Vi tror ikke, du kommer til at fortryde det – hverken fagligt eller personligt.