Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Jaguar-kræs for kendere på søndag

Verdens måske smukkeste sportsvogn fejrer søndag 50 år på Gl. Holtegaard

Af
Af Katja Nathalie Rasmussen

Verdens måske smukkeste sportsvogn, Jaguars berømte E-type, fylder i år 50 år, og det fejres med et stort Jaguar-træf på Gl. Holtegaard søndag den 15. maj klokken 12-15.
Her kan entusiaster i alle aldre glædes over synet af de elegante linjer, den dybe brummen fra motorrummet samt høre den britiske racerkører Norman Dewis fortælle om kærligheden til de klassiske biler.

En kender fortæller

Det første eksemplar af E-typen rullede ud fra fabrikken i 1961, og modellen blev med sin lange kølerhjem og smukke design siden et af de største bilikoner i historien.
Den har medvirket i utallige film, blandt andet i James Bond-filmen 'Casino Royale' (1966) og 'The Matrix Revolutions' (2003) og figurerer på samtlige lister over klassiske biler. E-typen blev produceret i en række serier og versioner frem til 1975.
I anledning af E-typens 50 årsjubilæum besøger racerkøreren Norman Dewis Danmark. Norman Dewis var gennem 33 år Jaguars 'chief test development engineer' og var en af nøglepersonerne bag udviklingen af E-typen. Foredraget begynder klokken 12.

Publiceret 13 May 2011 14:30