Hillerødborger Marianne Henriksen (i midten) stiller op til triatlonstafet for Danmarks Lungeforening på lørdag med sine holdkammerater fra Nordsjællands Hospital. Pressefoto

Hillerødborger Marianne Henriksen (i midten) stiller op til triatlonstafet for Danmarks Lungeforening på lørdag med sine holdkammerater fra Nordsjællands Hospital. Pressefoto

Lungepatient trodser åndenød og stiller op til triatlon

Marianne Henriksen fra Hillerød er en af 20 lungesyge, som deltager ved motionstriatlon på lørdag

71-årige Marianne Henriksen fra Hillerød deltager i en stafet til KMD 4:18:4 motionstriatlon ved Amager Strandpark på lørdag.

Ikke helt enkelt at gennemføre - når man som Marianne er lungesyg.

Hun træner til daglig i Hillerød Lunge Klub, et motionsnetværk for lungesyge i Nordsjælland, som er blevet stiftet sammen med Danmarks Lungeforening, nogle sponsorer og en masse frivillige.

"Fornylig deltog jeg i Nordsjællands Hospitals motionsløb, hvor personalet på hospitalet og enkelte patientgrupper løb sammen. Nu har jeg sat mig for at løbe/gå 4 km i en stafet sammen med mine seje motionsvenner for, sammen med Danmarks Lungeforening at gøre opmærksom på, hvor vigtig et fysisk aktivt liv er for vores lunger," fortæller hun.

Svømme- og cykeldistancerne tager personalet fra Nordsjællands Hospital, for det har lungepatienterne slet ikke luft til.

Marianne Henriksens motionshold træner året rundt uanset vejret.

"Jeg synes, det er dejligt at følges med de andre “åndeløse”. Der bliver stønnet, grinet og kæmpet, så det er en fryd. Vi synes, det er lidt hårdt ind imellem, men stolte bliver vi, når vi når i mål", lyder det.

I alt stiller omkring 20 lungepatienter op til motionstriatlonet for Danmarks Lungeforening.

Motion er én af måderne at forebygge og behandle lungesygdomme på. Alle mennesker har godt af at holde sig i fysisk form, men for lungepatienter er det særligt vigtigt at træne, fordi øget kondition gør, at slidte og syge lunger ikke skal arbejde så hårdt for at få den vigtige ilt ud i kroppen.

Ifølge Danmarks Lungeforening lever ca. 700.000 mennesker med en lungesygdom i Danmark. Mdt

Publiceret 20 August 2014 21:00