I weekenden inviterer svæveflyvere til sjællandsmesterskaber ved Gørløse. Arkivfoto

I weekenden inviterer svæveflyvere til sjællandsmesterskaber ved Gørløse. Arkivfoto

Cirklende svævefly over Gørløse

Omkring 35 svævefly skal i weekenden dyste om at tilbaggelægge en flyvetur hurtigst - alt lige fra 150 til 250 kilometer.

Det sker til anden og sidste del af Årets Sjællandsmesterskaber i Svæveflyvning, som afvikles den 22., 23. og 24. august hos Nordsjællands Svæveflyveklub ved Gørløse. Gps-loggere dokumenterer, at piloterne er nået frem til deres mål.

Svæveflyene har ingen motor og flyver derfor ved hjælp af opstigende varm luft, ligesom gløderne over et bål. I Danmark er der i termiske opvinde fløjet distancer på næsten 1000 kilometer. og fra Nordsjællands Svæveflyveklub er den længste distance, der er fløjet, over 800 kilometer - op i Sverige og hjem igen. Hvis piloten derimod ikke har held med at finde nogle steder med termik, vil svæveflyet svæve ned og lande på start-flyvepladsen eller en mark ude i landskabet.

Nordsjællands Svæveflyveklub opfordre interesserede til at komme og se piloter konkurrere i deres svævefly om at blive Sjællandsmestre inden for denne naturskønne og miljøvenlige sport.

Læs mere på www.glider.dk.

Publiceret 21 August 2014 17:00