En ny kampagne, som Egedal Kommune bakker op om, sætter fokus på alkohol. (Modelfoto)

En ny kampagne, som Egedal Kommune bakker op om, sætter fokus på alkohol. (Modelfoto)

Kampagne skal få flere i alkohol-behandling

Egedal Kommune deltager i en landsdækkende oplysningskampagne om gratis alkoholbehandling, som Alkohol & Samfund og TrygFonden har skudt i gang

En landsdækkende oplysningskampagne om gratis alkohol-behandling er nu også kommet til egedal.
På den anonyme net-rådgivning hope.dk kan man læse mere om kampagnen, finde information om kommunernes gratis behandlingstilbud og lave en anonym test der viser, om man drikker for meget alkohol.
"Min far er den sejeste, fordi han er gået i alkohol behandling".
Det er det kontante budskab i kampagne-filmen, som filminstruktør Pernille Fischer Christensen har instrueret i anledning af kampagnen under mottoet 'Få respekten tilbage', og som henvender sig til både dem der drikker for meget og de pårørende.
"Alkoholproblemer berører alle samfundslag og en tredjedel af alle danskere har en person i familien, der drikker for meget. Folk med alkoholproblemer venter cirka 10 år, før de beslutter sig for at gå i behandling, og det går hårdt ud over både familien, jobbet, helbredet og økonomien. Derfor er det på høje tid at lave en landsdækkende oplysningsindsats om den redningsplanke, som alle danskere i dag har lige rundt om hjørnet; nemlig kommunernes gratis behandlingstilbud," siger Allan Jonas, projektleder i Alkohol & Samfund.
Som optakt til kampagnen har Alkohol & Samfund og TrygFonden arbejdet på at give kommunerne nogle redskaber til at oplyse borgerne om behandlingsgarantien, blandt andet via et stort videndelings-seminar. Derfor bakker en lang række af landets kommuner inklusiv Egedal Kommune allerede nu aktivt op om kampagnen, og mange af dem deltager også i selve oplysningsindsatsen.

Skal inddrages

"Netop de mange typer af tilbud og kompetencerne til at inddrage hele familien, ikke mindst børnene, er én af de helt store styrker ved kommunernes behandlingscentre," siger Anette Søgaard Nielsen, bestyrelsesformand i Alkohol & Samfund og forsker på Syddansk Universitets forskningsenhed for klinisk alkoholforskning.
På egedalkommune.dk kan du læse om Egedal Kommunes gratis alkoholbehandling, der omfatter både samtaler, familierådgivning, anonym rådgivning, ambulant behandling og døgnbehandling.

Publiceret 16 January 2015 07:00