På tirsdag kan du smage på myrer, som bliver fremtidens proteinkilde.

På tirsdag kan du smage på myrer, som bliver fremtidens proteinkilde.

Insekter på menuen:

Smag på australske væver-myrer

Smag på myrer og paner en skorpion til møde i Naturhistorisk Forening

Spisning af insekter fylder stadig mere på den internationale dagsorden. På grund af stigende befolkningstal og voksende middelklasse med øget købekraft stiger behovet for protein.

Tirsdag den 3. marts kl. 19.30 inviterer Naturhistorisk Forening for Nordsjælland til foredrag om insekter på menuen. Her kan deltagerne høre om, hvorfor de i fremtiden kommer til at spise insekter, hvilke insekter de skal forvente at sætte tænderne i, og hvordan en lille dansk myre er blevet verdens dyreste fødevare. De får også mulighed for at smage på australske vævermyrer og vil blive instrueret i at panere en skorpion.

Det er seniorforsker ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, Hans Joachim Offenberg, som fortæller om emnet. Han forsker i, hvordan man kan drage gavn af myrer ved at bruge dem til at bekæmpe skadedyr, og hvordan man kan bruge dem (og andre insekter) som en proteinfødekilde.

Foredraget afholdes i lokale K1 i stueetagen i den nye grå bygning til venstre for hovedindgangen på Frederiksborg Gymnasium på Carlsbergvej 15 i Hillerød.

Parkering på gymnasiets parkeringsplads er tilladt efter kl. 17.

Medbring gerne kaffe/te til eget forbrug til pausen.

Eventuelle gæster betaler 50 kroner.

Læs flere detaljer på hjemmesiden www.naturnord.dk.

Publiceret 01 March 2015 09:00