Niarn i livsfare efter år med alkohol- og stofmisbrug:

Festen løb af sporet

Niels Roos, tidligere kendt som Niarn, gæster Grundtvigs Højskole i Hillerød

Niels Roos levede i mange år et liv som den feterede rapper Niarn med udsolgte koncerter og topplaceringer på landets hitlister. Men bag facaden kæmpede Niels med et enormt alkohol og stofmisbrug, der kulminerede i sommeren 2013 med en indlæggelse på Hvidovre Hospital. Diagnosen lød på betændelse i bugspytkirtlen, forårsaget af mange års alkoholmisbrug.

Niels var i overhængende livsfare og tilbragte 10 dage på intensiv afdeling, hvorefter han blev overflyttet til Gastroenheden, hvor han tilbragte yderlige 20 dage.

Efter indlæggelsen brugte Niels et år på at finde tilbage til livet, nu som ædru alkoholiker, og besluttede i denne proces at lægge karrieren som Niarn på hylden. Denne beslutning offentliggjorde Niels i et interview med Aftenshowet d. 18 september 2014.

Niels har nu valgt at dele sin historie i et foredrag. En historie han mener er relevant for nutidens alkoholkultur i Danmark:

”I Danmark er alkohol en stor del af vores kultur og en naturlig del af vores sociale samvær, men der er utrolig mange som mig, hvor drikkeriet tager overhånd og ender med at ødelægge alt. Vi glemmer ofte, hvor farligt alkohol egentlig er”.

Niels håber, at hans historie kan hjælpe andre mennesker, der misbruger alkohol, samt folk der har pårørende, venner, kollegaer eller andre bekendte, der lider af alkoholisme.

”Det er historien om festen, der løb af sporet. Jeg er ikke den typiske alkoholiker, jeg levede en drengedrøm, der pludselig blev til et mareridt. Alkoholisme kan ramme alle, derfor er det vigtigt at oplyse om denne sygdom, som over 200.000 danskere lider af.”

I sit foredrag fortæller Niels om sit mangeårige forhold til alkohol, om hvordan det blev til et misbrug, om de mange nedture, om indlæggelsen, om kampen tilbage til livet, og om hvordan det har påvirket ham at være døden nær af sit misbrug.

Niels er åben, ærlig og lægger ikke fingre imellem. Han fortæller sin historie understøttet af billeder og video, med en tilpas mængde humor, men viger aldrig fra alvoren i fortællingen.

Foredraget finder sted på Grundtvigs højskole i foredragssalen tirsdag den 12. maj kl. 19.30.

Entré koster 50 kroner.

Publiceret 09 May 2015 10:00