Anders Hein er bosat på Trøjborg og er en af hovedkræfterne bag nyt datingsite. Foto: Jørn Deleuran

Anders Hein er bosat på Trøjborg og er en af hovedkræfterne bag nyt datingsite. Foto: Jørn Deleuran

Nyt datingsite uden billeder: Scor på din personlighed

Anders Hein fra Trøjborg er en af to mænd bag hjemmesiden Empassion, der vil gøre op med de overfladiske medier, man i dag kan jagte kærligheden på

Af
Anders Michaelsen

DATING Et billede siger mere end tusinde ord. Og det kan på kort tid sige så meget, at vi lynhurtigt enten swiper til højre eller venstre. Men det skal billeder ikke. I hvert fald ikke på hjemmesiden Empassion. En ny hjemmeside, hvor singler kan mødes på skrift og helt uden billeder.

Anders Hein fra Trøjborg har sammen med Peter Laursen startet den nye side. De har selv stiftet bekendtskab med datinglivets op - og nedture, og tilhører selv den fjerdedel af danskerne, der savner et alternativ til netdating.

"Jeg synes, der er for lidt vægt på personlighed. Starter man på andre datingsites, ser du på et billede og et brugernavn, før du klikker dig ind. Og der afkoder, man lynhurtigt, om man synes nogen er flotte, og dermed om det er nogen, man vil bruge sin tid på. Men på den måde kan man gå glip af rigtig mange personlige match," siger Anders Hein og tilføjer:

"Og så er det jo sådan, at hvis man lærer en person godt at kende, og der er spænding og sympati, så bliver modparten også bare flottere. Så det, vi gerne vil, er, at folk lærer hinanden bedre at kende, og så forventer vi selvfølgelig, de deler billeder senere."

Et mere modent publikum

I en Epinion-undersøgelse fra 2017 sagde fire ud af 10 danskere, der har prøvet datingtjenester, at de synes, at netdating er for overfladisk. Og det er nogle af dem, den nye side går efter.

For det er de mere længerevarende forhold og ikke så meget de korte affære, som datingsitet vil være med til at skabe, når man ikke må have et billede eller noget stående om udseende i profilteksterne. Den primære målgruppe for den nye datingtjeneste er de 30-50-årige.

"Det er til folk, der i højere grad vil falde til ro og ikke bare skal ud score. Og så tror jeg også, vi kan henvende os til nogle kvinder, der er trætte af at blive objektiviseret. Og til nogle der er usikre på deres udseende, selvom de måske er meget smukke, men som måske ikke lever op til tidens Paradise Hotel-skønhedsidealer, og som gerne vil slippe for at blive dømt på deres ydre," siger Empassion-medstifter Anders Hein.

Find én at vågne op med

Anders Hein ser Empassion som en moderne forlængelse af pennevennen, chatgrupperne og online rollespil, hvor folk før i tiden også har lært hinanden at kende uden at have set modparten. Her er det meningen med Empassion, at brugerne på samme måde skal lære hinanden godt at kende, om det så er som venner eller mere end det.

"Jeg tror, der er mange derude, der har rigtig meget at byde på, men som man i første omgang ikke vil snakke med, fordi man har et idealbillede på, hvem det er man vil have fat i. Udseendet betyder jo rigtig meget, men på det her site kan du lære en del personer godt at kende. Så kan det være, du finder ud af, når du møder dem i virkeligheden eller ser et billede, at det ikke lige er det, du tænder på. Men så har du måske stadigvæk en god ven eller et godt bekendtskab. Så langt når du ikke, hvis billeder og det fysiske er det primære," siger Anders Hein og tilføjer:

"Vi vil gerne have fat i dem, der vil finde én og vågne op med og ikke én at gå i seng med."

Det nye datingsite er gratis den første måned, herefter koster det 100 kroner om måneden uden binding.

Publiceret 02 November 2019 00:00