James Price ved klaveret i Cirkusrevyen, hvor han har været kapelmester i 20 sæsoner. Foto: Henrik Petit

James Price ved klaveret i Cirkusrevyen, hvor han har været kapelmester i 20 sæsoner. Foto: Henrik Petit Henrik Petit

Lækker mad og fuld musik: James Price fylder rundt

Det er de færreste beskåret at være så talentfuld indenfor så mange genrer, som tilfældet er med James Price, der på onsdag kan fejre sin 60 års fødselsdag

Komponist, kapelmester, TV-kok og restauratør James Price, Gentofte, fylder 60 år den 20. november.

James Price færdiggjorde tilbage i 1984 sin uddannelse i komposition på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og han har i løbet af sin mangeårige musikalske karriere stået bag en bred vifte af kompositioner indenfor teater, radio og tv. Han kunne tidligere i år fejre sin 20. sæson som kapelmester og komponist for Cirkusrevyen.

Samtidig med sit musikalske virke er han også blevet kendt fra madprogrammerne 'Spise med Price', som i år sendte sin 11. sæson. Derudover er han medejer af seks restauranter.

Glæden og kærligheden til musik og teater blev helt naturligt skabt hos James Price fra han var helt lille. Som søn af sceneinstruktør og gastronom John Price og skuespillerinde og skuespilchef Birgitte Price var barndomshjemmet fyldt med passionerede samtaler om teater, mad og musik. Og ganske tidligt i barndommen blev James Price da også sat ved klaveret.

Det blev starten på hans lange musikalske karriere. Han valgte den musisk-sproglige linje på Ingrid Jespersens Skole, hvor han blev student i 1978. Siden kom han ind på Det Kgl. Danske Musikkonservatorie, hvor han tog en diplomeksamen i komposition i 1984. Sideløbende med uddannelsen begyndte han at arbejde som teater- og revykapelmester.

Talentet spænder vidt

James Prices musikalske talent spænder vidt og at han mestrer mange forskellige musikalske genrer, kommer tydeligt til udtryk, når man kigger nærmere på hans CV.

Selvom han i mange år har været kendt for sin rolle som kapelmester og komponist i Cirkusrevyen, har han fungeret som komponist og kapelmester i mange andre sammenhænge. Han har komponeret musikken til seks musicals, 'Tordenskiold' på Gladsaxe Teater i 1993, 'Livsens ondskab' på Amagerscenen i 1998, 'Trold kan tæmmes' på Gladsaxe Teater i 1999, 'De Tre Musketerer' på Gladsaxe Teater i 2001, 'Robin Hood' på Folketeatret i 2003 og 'Naboerne' på Nørrebros Teater i 2004.

Derudover har han komponeret musikken til filmen 'Snedronningen' i 2000 og til flere balletter på Pantomimeteatret i Tivoli i perioden 2005-2011 og et utal af revymelodier. Han står også bag adskillige kompositioner til TV og radio. Han har desuden fungeret som dirigent for det udvidede Esbjerg ensemble, Odense Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Madpassion gav nyt spor

I barndomshjemmet hos familien Price var mad og madlavning også højt på agendaen. John Price elskede at lave mad og var både en dygtig kok og en anerkendt madskribent for datidens madmagasiner.

Glæden, passionen og interessen for mad fik James derfor allerede fra barnsben. Fra 2001 har han skrevet madartikler til Politiken og har derudover skrevet artikler til og været madanmelder for madmagasinet Gastro.

I 2008 blev ideen født til madprogrammerne, 'Spise med Price', som i dag er et af Danmarks mest kendte og sete madprogrammer. Ønsket med programmerne var at formidle glæden ved madlavning med et glimt i øjet og at vise danskerne, hvordan man laver god og velsmagende mad derhjemme, uden at man nødvendigvis behøver at være uddannet kok. En del af musikken til programmerne er naturligvis komponeret af James Price selv.

Danskerne har i høj grad taget programmerne til sig, og i 2019 løb den 11. sæson af 'Spise med Price' over skærmen. Pt. er de i gang med optagelserne til endnu en sæson, som vises i foråret 2020.

James Price har også optrådt som vært i programmet 'Price inviterer' og som medvært i programmet 'Price og Blomsterberg' sammen med Mette Blomsterberg.

Familiedrøm blev realiseret

John og Birgitte Price havde drømmen om at åbne egen restaurant, men den blev aldrig realiseret. Det blev den til gengæld af deres to sønner, som sammen med ejeren af Dragsholm Slot, Mads Bøttger, i 2011 åbnede deres første restaurant i København.

Det er sidenhen blevet til flere restauranter, og i dag har brødrene fire klassiske Price-restauranter og to amerikanske dinere.

James Price er gift med Anette Price. Han har sønnen Julius på 26 år fra et tidligere ægteskab.

Den runde fødselsdag markeres ved en reception for forretningsforbindelser, kollegaer, venner af huset og familie på selve fødselsdagen kl. 15-18 i privaten på Søbredden 32. jbl

Publiceret 12 November 2019 11:39