Juletræstændingen i Hadsten, der allerede sker 21. november, bliver i år uden Fredslyset, da Sct. Georgs Gildet først modtager det 27. november.

Juletræstændingen i Hadsten, der allerede sker 21. november, bliver i år uden Fredslyset, da Sct. Georgs Gildet først modtager det 27. november.

Black Friday flytter juletræstændingen

Den amerikanske forbrugsfest har nu skubbet til datoen for byens juletræstænding i Hadsten.

hadsten For at undgå sammenfald med Black Friday har Hadsten Handelstandsforening truffet beslutning om, at juletræstændingen i år flyttes til torsdag 21. november.

Sct. Georgs Gildet har ved juletræstændingen i fællesskab med byens spejdere skabt en tradition for at tænde fakler med Fredslyset og derefter marchere gennem byen til juletræstændingen.

Efter at juletræet symbolsk er blevet tændt med Fredslyset, plejer der at være uddeling af slikposer doneret af handelsstandsforeningen.

I år brydes denne tradition imidlertid, idet Sct.Georgs Gildet først modtager Fredslyset 27. november, altså efter juletræstændingen har fundet sted.

"Vi er naturligvis kede af, at denne tradition ikke kan videreføres i år. Derfor er vi i gang med at undersøge, om vi kan finde en anden form for præsentation af Fredslyset," siger Bente Middelboe fra Sct. Georgs Gildet i en pressemeddelelse.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten, der henter Fredslyset i Aarhus, benytter hvert år Fredslyset til flere forskellige julearrangementer.

jesl

Publiceret 13 November 2019 14:20