"Interiør fra Strandgade 30" er malet med olie på lærred og måler 52 x 45 cm. Foto: Bruun Rasmussen

Rekordhammerslag på Hammershøi billede: Så mange millioner blev det solgt for

Vilhelm Hammershøis "Interiør fra Strandgade 30" fra år 1900 blev tirsdag solgt for 31,5 mio. kr. hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Bruun Rasmussen Kunstauktioner i København satte tirsdag ny rekord for et hammerslag på et kunstværk, da Vilhelm Hammershøis "Interiør fra Strandgade 30" blev solgt for ikke mindre end 31,5 millioner kroner. Dermed er maleriet også det næstdyreste Vilhelm Hammershøi nogensinde solgt på verdensplan. Det oplyser auktionshuset.

"Vilhelm Hammershøi formåede om nogen at male gådefulde og atmosfærefyldte rum, og det er i årene på Strandgade i København, at han for alvor slog sit navn fast som interiørmaler. Disse interiører, hvor lyset falder ind og spejler sig i gulvet i nuancer af hvidt, gråt og brunt, det er her, Hammershøi skaber et rum med en særlig tidløs metafysisk stemning – den helt særlige "hammershøiske" stemning, vi kender ham for. Den stemning, som har gjort ham til den mest eftertragtede danske kunstner på det internationale kunstmarked nogensinde," siger leder af Bruun Rasmussens afdeling for ældre malerier, Julie Arendse Voss.

Vilhelm Hammershøi er i dag repræsenteret på museer verden over og kan blandt andet opleves på Metropolitan Museum of Art i New York, Musée d’Orsay i Paris, Tate i London, The Getty i LA og The National Museum om Western Art i Tokyo.

jn

Publiceret 27 November 2019 08:43