Aarhus Pride.

Aarhus Pride. Pressefoto

Aarhus er trukket i den regnbuefarvede førertrøje

Aarhus er første Rainbow City i Danmark

Aarhus er som den første by i Danmark optaget i Rainbow Cities Network. Det er et netværk for byer, som aktivt arbejder for at skabe gode liv for LGBT+borgere.

Netværket tæller 29 byer fra 16 forskellige lande og arbejder aktivt for at forbedre forholdene for LGBT+ borgere.

”Det er vigtigt for mig som borgmester at signalere, at Aarhus er en by, hvor alle kan færdes trygt og frit. Aarhus og arbejdspladsen Aarhus Kommune er for alle, og diskrimination eller dårlig behandling accepteres ikke,” siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Borgmesteren understreger, at der med titlen som Rainbow City naturligvis følger et stort ansvar kommune, borgere og virksomheder imellem for at forbedre forholdene for LGBT+personer.

To medarbejdere med LGBT+baggrund holdt for nylig oplæg for Aarhus Kommunes Byråd, Samarbejdsudvalg og Udvalget for mangfoldighed og ligestilling. Formålet var at give kommunen større indsigt i arbejdet med at mindske diskrimination, mistrivsel og ensomhed hos LGBT+personer.

Jasmin Nielsen, der er transkvinde og en af oplægsholderne, glæder sig over, at Aarhus nu er blevet Rainbow City:

”Selvfølgelig er jeg glad for at Aarhus nu træder ind i Rainbow Cities netværket. Det viser, at Aarhus rykker på denne her dagsorden. Nu har vi både fået et LGBT+hus og er blevet Rainbow City. Det er to vigtige skridt mod, at jeg og andre LGBT+personer kan få et bedre liv og føle os velkomne og trygge i Aarhus," siger hun.

Et medlemskab i Rainbow Cities netværket kræver, at byerne har en aktiv LGBT+ politik, underskriver en hensigtserklæring og deltager aktivt i netværket.

jr

Publiceret 05 December 2019 12:35