Musicalskuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen (i midten) portrætterer Sanne Salomonsen i perioden 1981 til 1993 i musicalen 'Sanne - the musical'.

Musicalskuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen (i midten) portrætterer Sanne Salomonsen i perioden 1981 til 1993 i musicalen 'Sanne - the musical'. PR Foto

Nina spiller hele Danmarks rockmama: - Jeg er blåstemplet af hende, jeg allerhelst ville blåstemples af

Som 19-årig sang Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen numre af Sneakers, Anne Linnet Band og Sanne i et 80’er band. I dag spiller pigen fra Odder rollen som hele Danmarks rockmama i ‘Sanne - the musical’. Sløjfen - fra dengang til nu - bindes i Musikhuset Aarhus 11.-15. december

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Hele Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, er omdrejningspunktet når ‘Sanne - the musical’ spiller i Musikhuset Aarhus 11.-15. december. Når succeser og nedture i Sanne Salomonsens liv og karriere bliver foldet ud på scenen, er det det unge skuespiltalent Andrea Heick Gadeberg, musical-skuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og den erfarne sangerinde Gry Trampedach, der skal spille rollen som en af landets største sangerinder - i tre forskellige tidsperioder.

31-årige Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, som oprindeligt er fra Odder syd for Aarhus, landede i foråret rollen som den mellemste Sanne og skal portrættere hende fra perioden 1981 til 1993.

“Da jeg sendte en optagelse med min audition på til musicalen i vinters, var min vildeste drøm at spille rollen som Sanne. Men da jeg er høj og mørkhåret, var jeg næsten helt sikker på, jeg ikke ville blive taget i betragtning til den rolle. Så da jeg lige pludselig blev kaldt til final call på rollen som Sanne, blev jeg noget overrasket,” fortæller Nina Maria. Hun ringer fra barndomshjemmet i Odder, hvor hun bruger et par pausedage inden de næste forestillinger.

Sanne Salomonsen var med under audition og med til at vælge de tre Sanner.

“Det, at Sanne selv har valgt mig til at spille den mellemste, voksne Sanne, betyder rigtig meget. Jeg er ligesom blevet blåstemplet af hende, jeg allerhelst ville blåstemples af. Og når hun har sagt, at det er mig, hun vil have, så stoler jeg på, at det, jeg gør, er godt nok.” Den jyske ydmyghed har tydeligvis ikke fortaget sig, selv om Nina Maria i dag har hjemadresse i København.

En sløjfe er bundet

‘Voodoo om natten’, ‘Efter Festen’, ‘Kød og Blod’, ‘Det er ikke det, du siger’... En lang række numre af Sneakers, Anne Linnet Band og Sanne Salomonsen solo er med i ‘Sanne - the musical’. Og Nina Maria synger en stor del af dem.

“Da jeg var 19 år, kom jeg med i aarhusbandet ‘Fede 80’ere’, hvor vi spillede dansk 80’er musik. Der var rigtig mange Sneakers og Sanne numre imellem, som jeg fik ind på rygraden. Så da jeg hørte, at man ville sætte ‘Sanne - the musical’ op, tænkte jeg, det var helt oplagt, jeg skulle være med. Det var jo hele mit repertoire, der skulle spilles der!” Nina Maria ler. Så fortsætter hun:

“Jeg startede min karriere med at synge Sannes numre, og nu står jeg på scenen og spiller hende. Det er som om, der er blevet bundet en sløjfe...”

Prøverne til ‘Sanne - the musical’ gik i gang primo august, men Nina Maria har forberedt sig på rollen som Sanne, karrierens hidtil største, siden juni.

“Jeg har set gamle optagelser af koncerter og alt, hvad jeg har kunnet finde af klip på YouTube for at høre, hvor Sannes stemme lå i firserne. Dengang lå den noget højere end i dag. Jeg har taget sangtimer for at nærme mig hendes lyd og har gået til talelærer for at lære, hvor hun taler fra i sin krop. Og så har jeg lavet store plancher med vigtige begivenheder og mennesker i Sannes liv, særlige karaktertræk og en tidslinje over hendes liv, som jeg har hængt op på min væg,” fortæller Nina Maria.

“Der følger et stort ansvar og en høj grad af seriøsitet med at spille rollen som Sanne. Samtidig er det en rolle, som fylder mig med glæde og selvtillid. Og en vis portion ærefrygt...”

Det bedste til sidst

‘Sanne - the musical’ havde premiere i september i Tivoli København. Siden har musicalen turneret rundt til fire forskellige byer. 11. december står Aarhus omsider for tur.

“Vi gemmer det bedste til sidst, derfor er Aarhus sidste stop!’ slår Nina Maria fast.

Med små tredive kilometer til Odder, er Aarhus så godt som hjemme for den talentfulde musicalstjerne.

“For mig er der noget særligt ved at skulle spille i Aarhus. Der kommer mange hjemmefra for at se musicalen; veninder og gamle naboer. Og så kommer der garanteret også mange, som, jeg slet ikke ved, sidder i salen. Så jeg glæder mig helt vildt til at optræde i Aarhus.” Hun holder en lille pause. Så siger hun:

“Tiden, hvor jeg har været i gang med Sanne-musicalen har været heftig og intens. Så jeg bliver helt sikkert lidt rørstrømsk, når vi har spillet den sidste forestilling. Det bliver mærkeligt at skulle sætte punktum, men jeg er glad for, at det lige er i Aarhus, det punktum bliver sat.

FAKTA

‘Sanne - the musical’

 • Spiller i Musikhuset Aarhus, Store Sal, Thomas Jensens Allé, Aarhus C
 • 11.-15. december
 • Medvirkende: Andrea Heick Gadeberg, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, Gry Trampedach, Mathilde Norholt, David Owe, Joakim Tranberg, Henrik Launbjerg m.fl
 • Instruktør: Martin Lyngbo
 • Manuskript: Martin Lyngbo og Line Mørkeby
 • Billetter på musikhusetaarhus.dk
 • Se mere på sannemusical.dk

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen

 • 31 år
 • opvokset i Odder, men bor i dag i København
 • uddannet fra Fredericia Musicalakademi
 • har senest spillet rollen som Karen Seebach, Tommy Seebachs hustru, i Fredericia Teaters succesmusical ‘Seebach’

Publiceret 08 December 2019 00:00