Foto: Martin Høyer

Foto: Martin Høyer

Kommune satser på esportsfestival: Støtter med 750.000 kroner

Når esportsfestivalen Copenhagen Games vender tilbage i påsken 2020, bliver det med en endnu større økonomisk håndsrækning.

Indenfor de seneste år har esporten været i voldsom vækst. Det kan også mærkes i Danmark. Her i landet har konkurrencer i computer og konsolspil eksisteret siden 1990’erne, men i de seneste par år er Danmark begyndt at komme med helt i front indenfor esporten.

Det ses blandt andet til Copenhagen Games, der er Danmarks største esportsfestival. Her valfarter folk fra hele verden til København for at tilbringe påsken på at se og spille esportsturneringer. Ikke mindst er festivalen blevet et samlingspunkt for den danske esports uddannelsesinstitutioner, kulturliv og forretningsverden.

I år har Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg valgt at øge støtten med 150.000 kroner til samlet 750.000 kroner, og det vækker glæde hos organisationen bag Copenhagen Games.

"Det er vigtigt og glædeligt, at Københavns Kommune bakker stærkt op om Copenhagen Games. København er en motor i dansk esport, og støtten er med til at sikre, at Danmark fortsætter udviklingen mod at blive et af de vigtigste lande på verdensplan indenfor esporten," fortæller Zahid Butt, der er administrerende direktør for Copenhagen Games.

I Københavns Kommune er man glad for at kunne bakke op om festivalen.

"Copenhagen Games er en festival, der henvender sig til et bredt publikum, fra den nysgerrige københavner, der gerne selv vil prøve kræfter med esporten eller blive klogere på, hvad idrætsgrenen kan tilbyde, til fans, der kommer for at heppe på deres favorithold," lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

jn

Fakta om Copenhagen Games

I år afholdes Copenhagen Games for 11. gang.

Blandt de største attraktioner på festivalen finder man opvisningskampene med tophold fra verdenseliten og ikke mindst verdens største kvindeturnering i CS:GO.

Derudover er det store gæsteområde - hvor man kan prøve kræfter med VR, spil og meget andet – altid populært.

2 millioner seere er med på stream, der er 10.000 gæster 1.500 turneringsdeltagere fra over 20 forskellige lande.

Publiceret 20 January 2020 12:52