Muslimer trodsede corona-forbud: Her er Mette Frederiksens reaktion på fællesbøn på p-plads

Statsminister Mette Frederiksen har ytret sig om den muslimske fællesbøn, der fandt sted sent søndag aften på City Vests parkeringsplads i Gellerup.

Omkring 30 personer var samlet klods op ad hinanden til fællesbøn, hvilket ifølge politiet var en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, som forbyder flere end 10 personer at mødes.

"Det er en kraftig tilsidesættelse af reglerne. Den form for politiske eller religiøse markeringer skal ophøre. Jeg har set eksemplet fra Gellerup. Jeg kan kun tage afstand fra de dele af indvandrermiljøet, der ikke føler, de skal følge reglerne. Men det er vigtigt at sige, at der er mange dele af indvandrermiljøet, der følger retningslinjerne," siger Mette Frederiksen til Ritzau.

Øxenholt Foto

Østjyllands Politi var opmærksom på, at der var arrangeret en fællesbøn, og politiet sendte en patrulje afsted for at se, om alt gik ordentligt for sig. Politiet nåede dog først frem, da fællesbønne var slut, og derfor slap de omkring 30 deltagere for at blive holdt til regnskab for at overtræde forsamlingsforbuddet.

Både Grimhøj-moskeen og Fredens Moské, der begge ligger i det vestlige Aarhus i nærheden af Gellerup, har taget afstand fra fællesbønnen og opfordrer muslimer til at overholde forsamlingsforbuddet. Det skriver bt.dk.

Video bragt af Local Eyes. Se flere fotos og video på localeyes.dk.

jr

Publiceret 12 May 2020 14:50