Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Vegansk protest: "København Zoo dræber dyrebørn"

Af
Jacob Nielsen

En gruppe fra Vegan Activism Denmark gennemfører onsdag en protest foran København ZOO, hvor de ved hjælp af skilte og slogans som "København ZOO dræber dyrebørn" og "Tænk hvis du var i deres sted" demonstrerer for bedre dyrevelfærd.

På facebook oplyser gruppen om, at protesten blandt andet stiller skarpt på, at København ZOO årligt afliver 20-30 dyr - blandt andet på grund af pladsmangel.

"Hellere et kort og godt end et langt og trist liv. Det er ZOO's politik og grunden til, at man lader dyrene få unger, selv om de aflives, når de bliver halvstore. Men hvad med slet ikke at blive født? Hvis hele ens (muligvis korte) liv skal foregå i et fængsel, med en masse folk der dagligt kigger på en, uden mulighed for at være sig selv, var det bedre ikke at blive født. Hver eneste dag er der mange arter der uddør. At sikre en arts overlevelse er ikke fangenskaben og udnyttelsen af artens individer værd. Og hvis arten til sidst kun lever i zoos, burde den uddø, for det er ikke okay at indespærre andre, heller ikke for et højere mål, som artens overlevelse. Det København ZOO foretager sig er uetisk, unødvendigt og skal stoppes," skriver Vegan Activism Denmark om dagens aktion.

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Publiceret 10 June 2020 15:13