Foto: Christina Rex / Calendar Girls Denmark - Knæk Cancer 2020

Foto: Christina Rex / Calendar Girls Denmark - Knæk Cancer 2020

12 modne kvinder smider tøjet i fræk kalender: "Det kan godt være, der er en lille delle og nogle strækmærker hist og her"

Salget fra kalenderen går ubeskåret til Knæk Cancer

Filmen ”Calendar Girls” med Helen Mirren i hovedrollen er inspiration for 12 modne kvinder, der alle enten selv har haft kræft eller har mistet nære slægtninge til sygdommen. De 12 kvinder har modigt lagt krop til en årskalender, som netop nu er til salg og på den måde indsamler penge til Knæk Cancer 2020, skriver sn.dk.

Fotograf Christina Rex fra Ølstykke, som har taget billederne af kvinderne, har selv haft den frygtede sygdom tæt inde på livet. Hun mistede nemlig sin far for præcis fire år siden.

"Så det har været virkelig helende for mig at kunne bidrage positivt til projektet. Samtidig var det vigtigt for mig at vise 12 stærke kvinder, ikke at udstille dem," siger Christina Rex, som mener, at billederne giver et kæmpe selværdsboost.

"Det kan godt være, der er en lille delle og nogle strækmærker hist og her, men det er sejt, hvis man kan smile ad sin lille delle og stå ved det og sige, 'sådan er jeg'," siger hun til sn.dk.

Du kan bestille kalenderen for 175 kroner i Facebookgruppen Calendar Girls Denmark - Knæk Cancer 2020.

jn

Publiceret 30 September 2020 12:05