Arkivfoto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Afslører intim detalje om privatliv med konen for at komme sex-rygter til livs

"Jeg vil starte med at sige, så klart som jeg kan, at jeg ikke blev fyret fra Dansk Flygtningehjælp eller er stoppet noget andet sted på grund af seksuelle krænkelser, overgreb eller sexistiske udtalelser."

Sådan skrev forhenværende minister for udviklingsbistand og generalsekretær for Dansk flygtningehjælp, Christian Friis Bach søndag i et opslag på facebook, efter han lørdag på chokerende vis blev bekendt med rygter om hans egen person i forbindelse med, at han skulle være gæst i Go' morgen Danmark på TV2 om netop styrkelse af indsatsen mod seksuelle overgreb og krænkelser.

Her fortalte programmets redaktør, at Friis Bach desværre ikke kunne bruges i indslaget alligevel, fordi en politisk kommentator netop havde fortalt, at der var rygter om, at han blev fyret fra Dansk Flygtningehjælp på grund af seksuelle krænkelser.

"Jeg blev dømt ude på stedet, og blev virkeligt rystet. Det er første gang, jeg hører om beskyldningen direkte, men jeg har fornemmet siden fyringen, at der var noget galt. At døre pludseligt blev lukket," fortæller Cristian Friis Bach, som for at komme rygterne til livs har følt sig nødsaget til at fortælle en intim detalje om sit og konens privatliv.

"I en periode gav vi, fordi min kone først ønskede det, hinanden plads til at flirte med andre og være sammen med andre. Derfor kan der komme historier om flirt og tilnærmelser. Jeg mener bestemt ikke, at jeg nogensinde har krænket nogen. Men jeg kan ikke afgøre, om der er kvinder, som jeg har flirtet med, eller som har flirtet med mig, der har følt sig krænket eller er blevet såret. Det kan kun de afgøre. Er det tilfældet, siger jeg undskyld og må tage ansvaret. Men ingen har nogensinde klaget hverken til mig eller, så vidt jeg ved, til nogen andre. Jeg har aldrig hørt om eller modtaget en klage om seksuelle overgreb og krænkelser," skriver Cristian Friis Bach, der bakkes op af den nuværende formand for Dansk Flygtningehjælp, Agi Csonka:

"Jeg kan 100 pct. bekræfte, at afskedigelsen af @christianfbach fra Dansk flygtningehjælp absolut INTET havde at gøre med seksuelle krænkelser," skriver hun.

jn

https://www.facebook.com/christianfriisbach/posts/2794031970699482

Publiceret 12 October 2020 16:00