En gruppe aarhusianere er utilfredse med de nuværende corona-restriktioner såsom mundbind i det offentlige rum.

En gruppe aarhusianere er utilfredse med de nuværende corona-restriktioner såsom mundbind i det offentlige rum. Modelfoto: Adobe Stock

Vil kramme, feste og danse:

Demonstranter går på gaden for at få corona-restriktioner ophævet

Over 250 personer har på Facebook tilkendegivet, at de klokken 15 fredag eftermiddag i Aarhus vil deltage i en stor demonstration mod corona-restriktioner

Af
Jonas Wrede Hansen

"Vi mener, at pandemi-restriktioner gør mere skade end gavn."

Sådan lyder det indledningsvis i opslagsteksten på Facebook til begivenheden 'Aarhus manifestation for ophævelse af coronarestriktioner'. Bag den står arrangørerne Ida Krogh og Mille Enghoff, som opfordrer folk til fredag eftermiddag klokken 15 at mødes til en demonstration på Rådhuspladsen i Aarhus mod de nuværende corona-restriktioner.

"Kom gerne med dit eget skilt eller løbesedler, så vi får så mange perspektiver med som muligt," lyder beskeden blandt andet i Facebook-begivenheden, hvor det også forklares, at restriktionerne skal væk, så man igen kan kramme, feste, danse, rejse, synge og samles uden skam.

Indtil videre har over 250 personer tilkendegivet, at de vil deltage, imens over 800 personer er interesserede i begivenheden.

Forstår ikke panikken

"Vi afholder begivenheden, fordi vi er uforstående overfor proportionerne mellem restriktioner og antallet af dødsfald," lyder det i et skriftligt svar fra medarrangør Mille Enghoff til Lokalavisen Aarhus.

"Regeringen, Sundhedsstyrelsen og SSI skifter strategi hvert andet minut og ændrer præmisserne for dødsfald, indlæggelser, kontakttal, smittetal, smittede osv. Det er så forvirrende, at befolkningen opgiver at forstå og følge med. Ser man på, hvor mange procent af de testede, der tester positivt og holder in mente, at der er en fejlmargin med falske positive - helt fra starten af pandemien/epidemien til nu - så har vi svært ved at forstå panikken," fortsætter hun.

Ifølge begivenheden på Facebook vil demonstrationen finde sted fra klokken 15 til 17, og arrangørerne oplyser, at den er blevet anmeldt til myndighederne.

Politiet er opmærksom

Politiinspektør Brian Foss Olsen fra Østjyllands Politi fortæller til Lokalavisen Aarhus, at politiet er bekendt med den pågældende demonstration, og oplyser, at demonstrationer ikke er pålagt corona-restriktioner i forhold til antallet af deltagere.

"Det er selvfølgelig arrangørernes ansvar, at dem, der deltager i demonstrationen, overholder de gældende regler og anbefalinger om ikke at stå for tæt," fortæller Brian Foss Olsen til Lokalavisen Aarhus og oplyser, at politiet ikke nødvendigvis vi være til stede fredag eftermiddag på Rådhuspladsen i Aarhus.

"Det er en vurdering, vi tager. Det afhænger af det konkrete trusselsniveau, om vi vælger at dukke op. Der er rigtig mange demonstrationer, hvor vi ikke er til stede," fortæller politiinspektøren, der ikke ønsker at udtale sig om, hvor mange personer, som politiet forventer, vil deltage i demonstrationen.

"Det kan hurtigt ændre sig. Lige nu regner det, så det kan jo være, at der er nogen, der vælger at blive hjemme."

ANTAL covid-19-SMITTEDE I AARHUS I DE SENESTE 16 DAGE

Torsdag 29. oktober: 49

Onsdag 28. oktober: 73

Tirsdag 27. oktober: 41

Mandag 26. oktober: 88

Søndag 25. oktober: 68

Lørdag 24. oktober: 70

Fredag 23. oktober: 157

Torsdag 22. oktober: 103

Onsdag 21. oktober: 46

Tirsdag 20. okober: 44

Mandag 19. oktober: 30

Søndag 18. oktober: 41

Lørdag 17. oktober: 35

Fredag 16. oktober: 31

Torsdag 15. oktober: 31

Onsdag 14. oktober: 32

Kilde: Aarhus Kommune

Publiceret 30 October 2020 13:45