Foto: Joan B

Foto: Joan B

Joan: Derfor onanerer jeg hver dag

Joan B, sexblogger, sexlegetøjsekspert og onaniens forkæmper, masturberer selv på daglig basis og opfordrer nu til, at vi danskere skruer op for onanien.

Af
Joan B

For eget vedkommende, så har jeg mere end svært ved at forestille mig, at jeg nogensinde helt skulle stoppe med at tilfredsstille mig selv. For det gode og sunde, som onanien og den tilhørende orgasme konsekvent gør for en fysisk og mentalt, det vil jeg ikke holde op med at fornøje mig selv med.

Men et er mig. Noget andet er rigtig mange andre mænd og kvinder, der fortsat har super svært ved at tale om både sex og onani. Selv med egen partner igennem mange år kan emnet være svært at tage op. Og så er det, at ens helt personlige onani hurtigt kan få pænt trange kår.

Særligt hvis det i parforholdet endda forholder sig sådan, at solo-sex mere eller mindre sidestilles med utroskab. Det er synd, for det er min faste oplevelse og overbevisning, at sex og onani er to vidt forskellige størrelser, der begge bør være plads til – også i parforholdet.

Læs 10 gode grunde og råd til bedre onani her

Kickstart din lyst til at masturbere

Ligesom sex som regel avler lyst til endnu mere sex, så kan man også kickstarte sit behov for og lyst til at onanere, og lidt på samme facon. Er udkommet af onanien konsekvent god både fysisk og mentalt, så vil man nemlig helt naturligt have mere. Meget mere. Måske endda på daglig basis. Eller som minimum et par gange eller fire om ugen – og dette gælder naturligvis begge køn.

Masturbationen og den tilhørende forløsning/orgasme udløser helt automatisk en lang række gode og sunde hormoner i kroppen, som blandt andet kan bidrage til at sænke stressniveauet. Ligesom forløsningen både kan kvikke én op og fungere som en naturlig sovepille.

Mindre forventningspres i forbindelse med onani

Når det kommer til solo-sex, så er forventningspresset heller ikke nær så stort, som når man dyrker sex, hvor en anden person er involveret. Når man onanerer, så handler det nemlig udelukkende om en selv – og skulle seancen ikke blive helt så god og givende, som man havde sat næsen op efter, så lever man også fint med det.

Jeg sætter ikke min onani over sex – overhovedet ikke! Jeg ønsker dog heller ikke at undvære eller skrue ned for hverken det ene eller andet. Vi taler jo om to vidt forskellige størrelser, der, efter min mening, bør være plads til.

Hvis man i forbindelse med sin solo-sex også evner at lægge al skam og fordom på hylden til fordel for at nyde og dyrke de små, intense solo-stunder, man nu har med sig selv, så bliver det bare ikke bedre. Ligesom man helt klart også bør anspore til og glæde sig over, at ens partner forhåbentlig har det på samme måde med sig selv og sin onani.

Læs blogindlæg om masturbation vs sex her

Onani gør dig til en bedre elsker

Jeg har en god mandlig kammerat, der havde sin seksuelle debut som 27-årig. I de år, hvor langt de fleste dyrker en masse sex, dyrkede han sex med sig selv i den helt store stil – og lærte på den måde sig selv rigtig godt at kende. Min kammerats personlige tese går på, at jo bedre du lærer dig selv og din krop seksuelt at kende, jo bedre kan du også gøre det i sengen for din partner. Og nej, min kammarat lægger med garanti heller aldrig sin onani på hylden. For selv om sex er super godt, så kan det være lige så godt, givende og seksuelt lærerigt at masturbere. I visse tilfælde endda bedre. Det kommer naturligvis helt an på situationen og det humør, man er i.

Onani og orgasme styrker immunforvaret

Coronaen er over os og har nu været det i snart mange måneder, og desværre ser det ud til, at vi ikke slipper af med pandemien sådan lige med det samme. Oven i dette er vi nu for alvor kommet ind i vinterhalvåret, hvor mange os begynder at skrante både fysisk og mentalt. Derfor giver det blot ekstra god mening at sætte sex og onani på skemaet. Bogstaveligt talt. For hver gang man seksuelt er sammen med sin partner, eller man masturberer, så styrker man helt automatisk sit immunforsvar.

Naturligvis bør det primært være lysten, der her driver værket – nøjagtigt som med alt andet her i livet.

Publiceret 10 November 2020 16:30