Foto: Mads Claus Ramussen/Ritzau Scanpix

(ARKIV) Minkfarm i Hjørring i Nordjylland, torsdag den 8. oktober 2020. Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet sættes ind for at aflive alle mink, siger statsministeren. Det skriver Ritzau, onsdag den 4. november 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Ritzau Scanpix

Debat:

Forbyd omgående minkavl i Danmark

Af
Niels Jørgen Sørensen

Danmarks Naturfredningsforening i Favrskov

debat I Lokalavisen Favrskov 4. november havde Britt Bager (V) et særdeles upassende læserbrev.

Britt Bager klandrer regeringen for sin politik i forbindelse med Covid-19 generelt såvel som politik i forbindelse med minkavl i Danmark. Det er nemt at klandre en regering for den udførte politik, når man selv er uden ansvar.

Se blot til andre europæiske land. Er det sådanne tilstande Britt Bager ønsker for danskerne?

Med hensyn til minkavl har mange i dagspressen for længst gjort opmærksom på faren for mutation af virussen og dermed en fare for mennesker samt dyr i naturen. For mennesker kan mutation betyde, at en fremtidig vaccine vil være uden effekt.

Den samme dag som Britt Bagers læserbrev er bragt må regeringen nødtvungent beordre aflivning af alle danske mink. Naturligvis bliver minkavlerne kompenseret. Det lader dog til – heldigvis – at Britt Bagers uansvarlige holdning er personlig og ikke afspejles i Venstres ledelse.

At minkavl er ren dyremishandling er en anden sag. At holde vilde dyr i bur blot for at dræbe dem og sælge deres pels til primært Kina er særdeles uetisk. Mange europæiske lande har allerede forbudt minkavl.

Som et rigt land med stort overskud på betalingsbalancen kan vi undvære denne eksportindtægt.

Derfor forbyd omgående minkavl.

Publiceret 11 November 2020 13:00