Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock REDPIXEL - stock.adobe.com

Kendt influencer meldt til politiet

Forbrugerombudsmanden politianmelder nu endnu en kendt influencer for skjult reklame

I kampen mod skjult reklame har Forbrugerombudsmanden politianmeldt endnu en dansk influencer med mange følgere på Instagram for at overtræde forbuddet mod skjult reklame. Det er den sjette influent, som Forbrugerombudsmanden politianmeldeler.

Sagen drejer sig om i alt 22 opslag, som er slået op på den unavngivne influencerens Instagram-profil i perioden fra november 2019 til september 2020.

Influenten har blandt andet reklameret for tøj, tasker, smykker, skønhedsbehandlinger og tandbehandlinger, uden at det klart fremgik af opslagene, at de var kommercielle.

"Influenter har et stort ansvar over for deres følgere. Følgerne ser ofte op til influenterne og bliver derfor nemt påvirket af influenternes opslag, der kan fremstå som personlige anbefalinger. Derfor er det vigtigt, at følgere umiddelbart kan se, når der er en kommerciel hensigt med at vise tøj, smykker eller andet frem," siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Den populære influencer havde som markering ”tagget” virksomheders navne i opslagene og i nogle tilfælde henvist til virksomhederne ved brug af ”hashtags”. I nogle opslag stod desuden markeringen ”reklame”. Ordet indgik dog blandt andre hashtags og tags eller var placeret til sidst i opslaget, og det mener Forbrugerombudsmanden ikke er tydeligt nok.

Det er på baggrund af flere klager fra forbrydere, at Forbrugerombudsmanden er gået ind i sagen.

jn

Publiceret 24 November 2020 09:25