Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Dronningens juleaften bliver ikke, som den plejer

Regenten vil befinde sig i det sønderjyske og ikke på Marselisborg Slot, hvor hun oftest har holdt jul.

Der er under en måned til juleaften, og i kongehuset er man ved at gøre klar til højtiden.

Sidste år flyttede prins Joachim, hans hustru, prinsesse Marie, og parrets to børn, prins Henrik på 11 år og 8-årige prinsesse Athena, til Frankrig, men familien vender hjem i julen for at fejre julen med dronning Margrethe på Schackenborg Slot i Sønderjylland.

Også prins Joachims to sønner fra sit første ægteskab med grevinde Alexandra, prins Nikolai på 21 år og 18-årige prins Felix, slutter sig til juleaftenen på Schackenborg Slot, lyder det fra kongehuset i en pressemeddelelse.

Man siger som bekendt, at traditioner er til for at blive brudt.

Oftest har dronningen fejret jul på Marselisborg Slot i Aarhus. Men i år holder hun højtiden i det sønderjyske med sin yngste søn og hans familie, som boede der frem til 2014, hvor familien rykkede nord for København og siden til Frankrig.

Julen er ellers traditionsbunden, har dronningen tidligere fortalt i et interview med Ritzau.

Hun plejer selv at pynte juletræet, og så er menuen også på plads.

- Jeg tror, vi kommer til at gøre, nøjagtig som vi har gjort i alle årene. Vores julemiddag og den slags ting skal stadig være den traditionelle med risengrød og gås, og så får vi i vores familie den engelske "plum cake", som jeg lærte at kende af min mor (dronning Ingrid, red.), og som jeg er meget glad for, sagde regenten tilbage i 2018 op til hendes første jul uden sin mand, prins Henrik, der døde tidligere det år.

Kongefamilien har også tradition for at gå i kirke juleaften, men det fremgår ikke af kongehusets pressemeddelelse, om eller hvordan coronarestriktionerne har indvirkning på den tradition.

Uanset hvad må dronning Margrethe undvære sin ældste søn, kronprins Frederik, den 24. december.

Kronprinsparret og deres fire børn, prins Christian på 15 år, 13-årige prinsesse Isabella og de 9-årige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine, bliver på Amalienborg Slot i København, oplyser kongehuset.

Ritzau

Publiceret 26 November 2020 10:23