Arkivfoto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Rasmus Paludan vil være ærkebiskop: Her åbner han ny kirke

Coronaepidemien er glemt for en stund i Rødding. Lige nu taler alle om den nye tilflytter.

Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan har kastet sin kærlighed efter et nyt projekt, som, hvis alt går, som han håber, skal gøre ham til ærkebiskop.

Paludan har nemlig købt en gammel, 750 kvadratmeter stor friskole i Rødding, nordvest for Skive, hvorfra han vil starte et nyt trossamfund med navnet Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke, skriver TV Midtvest.

"Vi vil rigtig gerne holde gudstjenester og kurser i sand kristendom, som folkekirken har forladt, fordi folkekirken tilbeder islam," siger Rasmus Paludan, som forventer at være fuldt etableret i Rødding allerede omkring 1. marts næste år.

Det er dog ikke alle 900 borgerne i den lille flække, der er lige begejstrede for projektet, der snart vil sætte byen på landkortet på en helt ny måde.

"Jeg kan ikke lige se, hvad han skulle kunne bidrage med. Det, som borgerne i byen er nervøse for, er, om det kan trække noget ballade af en slags med sig," siger formanden for byens udviklingsråd, Finn D. Andersen, til TV Midtvest.

Paludan tager dog den lunkne modtagelse med ophøjet ro.

"Jeg anerkender slet ikke præmissen om, at jeg ikke er velkommen. Jeg føler, at jeg er velkommen alle steder i Danmark," siger han kortfattet.

jn

Publiceret 02 December 2020 11:07