Arkivfoto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Paludan smidt ud af by: Købt ud af borgerne

Det vakte ikke just begejstring, da Stram Kurs-stifter Rasmus Paludan annoncerede, at han havde købt den gamle friskole i Rødding, nordvest for Skive, hvorfra han ville starte et nyt trossamfund med navnet Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke og indsætte sig selv som ærkebiskop.

Borgerne var nervøse for, om Paludan og hans slæng ville tiltrække ballade til det lille samfund, og derfor har man den seneste måned arbejdet hårdt på at forhindre hans planer.

Ifølge TV Midtvest er det nu ved hjælp af lokale kræfter og borgere lykkedes byens udviklingsråd at købe bygningen tilbage fra Paludan.

"Rødding Udviklingsråd har underskrevet en købsaftale på ejendommen Strandvej 5 i Rødding til overtagelse 1. januar 2021. Det er sket efter et længere og fint forhandlingsforløb. Nu afventer vi tinglysning af købet. På grund af corona og helligdage vil det tidligst ske 4. januar 2021," oplyser formand for byens udviklingsråd, Finn D. Andersen, i en pressemeddelelse.

Ifølge TV Midtvest har Rasmus Paludan fået et lukrativt beløb for salget, der gør, at han kan finde noget lidt bedre til sin menighed et andet sted.

jn

Publiceret 23 December 2020 11:41