Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Superligaklub får egyptiske ejere

Superligaklubben FC Nordsjælland får ny egyptisk ejere i Mansour-familien, som investerer i Right to Dream-organisationen og overtager majoriteten af aktierne i klubben.

Partnerskabet vil give omkring 100 millioner euro fordelt over en årrække til forbedringer i FCN i Danmark såvel som i Ghana og i Egypten, oplyser klubben selv på sin hjemmeside.

"Jeg kunne ikke være mere stolt af at investere i, og blive partner med, Tom Vernon og hans hold i Right to Dream-organisationen. De er en inspiration for os med det livsændrende arbejde, de længe har udført med talentfulde drenge og piger i Afrika, Europa og i USA. Vi har længe fulgt arbejdet med stor interesse, og det er med stor glæde, vi i dag kan præsentere vores partnerskab."

"Vi er ikke bare en familie med stor livslang og fodboldinteresse, min onkel Mostafa Kamel Mansour havde æren af at repræsentere det egyptiske landshold under VM-slutrunden i 1934, vi er også passionerede omkring at støtte samfund over hele Afrika gennem vores fonde og filantropiske aktiviteter," siger bestyrelsesformand i Mansour Group & Man Capital, Mohamed Mansour om investeringen.

Samtidig overtager Jan Laursen formandsposten i FCN fra Tom Vernon, som var ejer før egypterne.

jn

Publiceret 20 January 2021 16:10