Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock akf - stock.adobe.com

Debat: Hvor er hjælpepakken til os, som Corona gjorde ensomme?

Lokalavisen.dk har modtaget følgende læserbrev fra en kvinde i Østjylland, som ønsker at være anonym. Redaktionen er bekendt med hendes identitet.

Der er hjælpepakker til de erhvervsdrivende, men hvor er hjælpepakken til os, der er ensomme? Jeg vil gerne sætte fokus på den ensomhed, som Corona har medført. Særligt for os, der bor alene.

Normalt besøger jeg min far hver uge, men da både han og hans kone er i den alvorlige del af risikogruppen, kommer jeg ikke derud i øjeblikket. Jeg går på arbejde, hvor jeg har kundekontakt, så jeg tør ikke risikere at smitte dem. Og lige nu ser jeg heller ikke de kollegaer, som jeg ved lejlighed hyggede mig sammen med efter arbejde, for man må jo ikke samles mere. Det var ellers sådan et dejligt frirum fra Coronaen.

Mange taler om deres boble. Jeg har ikke nogen boble, så jeg går på arbejde og går hjem igen. Jeg har da veninder, som jeg normalt taler med, men de har både familie og krævende karrierer og kører jo videre på deres – og så kommer vi længere og længere væk fra hinanden. Jeg skriver ikke dette for at nogen skal have ondt af mig. Jeg tænker utroligt meget på dem, der er alene, og som ikke har et arbejde. Hvor må det være ensomt for dem at sidde hjemme dag og nat.

Jeg har en historik med depression som følge af ensomhed, og den har lige fået et spark opad under Coronaen. Og jeg tror ikke, at jeg er ene om det. Det påvirker min søvnrytme helt vildt meget. Enten kan jeg ikke sove – eller også vågner jeg mellem klokken 2 og 4 og kan ikke sove mere. Med stress skelner man ikke mellem stress i privatlivet og stress i arbejdslivet, fordi det påvirker alt. Men gælder det ikke også ensomhed?

Myndighederne siger, hvad vi skal og ikke skal. Vi skal hænge i og holde fast, og selvfølgelig skal vi det, men hvornår kommer hjælpepakken til de ensomme?

Publiceret 03 March 2021 10:07